Реконструкцията на стадиона на ЦСКА „Българска армия“ тече под пара. Но 10 декември 2023 година ще бъде денят, който ще се помни. Това е денят, в който след десетилетия в своя дом, дойде моментът клубът да се раздели със съоръжението. За един последен път трибуните бяха изпълнени до краен предел, а няколко поколения „армейци“, заедно с редица знакови фигури от историята, наблюдаваха как ЦСКА пише нова страница в своето развитие. Дългоочакван момент, който обаче бе само първата стъпка от пътя на реконструкция на съоръжението.

Множеството процедури, подготовката и обработката на документи направиха така, че привържениците на „червените“ да почакат още преди процесът да започне.

На 27 март дойде и добрата новина, от която стана ясно, че демонтажът започва на 1 април. Именно на тази дата носталгията превзе умовете на милеещите за ЦСКА и стадион „Българска армия“.

Следващата спирка в календара бе на 7 април, когато в навечерието на вечното дерби с Левски, ръководството отново се обърна към най-силната си опора. Феновете се докоснаха до първи кадри от демонтажа и макар мнозина да ги наблюдаваха със съжаление, всички знаеха, че това е правилният път.

Съвсем скоро сегашният вид ще остане в миналото. Как изглежда отвън стадионът, какво престои да се случи и ретроспекция на случващото се, можете да видите от материала на Виктор Пенев за предаването „Домът на футбола“ по DIEMA SPORT.