Устремилият се към класиране в швейцарския елит – Сион, е отправил нова оферта към десния бек на ЦСКА Иван Турицов. Тя вече не минава през офисите на „червените“, а е директно отправена към мениджърите на футболиста, който става свободен агент след 3 месеца, съобщава „Мач Телеграф“.

Както е известно, Сион искаше Иван Турицов и през зимата, като дори се смяташе, че той ще премине в швейцарския клуб срещу сума от около 200 000 евро. Заради напредналите преговори ЦСКА дори влезе в сложна схема за закупуването на Мартин Стойчев. В крайна сметка обаче трансферът на Турицов пропада и той остана при „червените“, като в момента лекува контузия.

start-photo.bg
81 снимки

Така за Сион замина само друг българин – Георги Русев, който бе привлечен от ЦСКА 1948. Към днешна дата въпросният отбор е лидер във второто швейцарско ниво с 56 точки, 2 повече от втория Тюн. Първият се класира директно, а  сребърният медалист играе бараж.

Предполага се, че Иван Турицов ще изчака да види дали Сион ще се завърне в Суперлигата, преди да реши дали да приема тяхната оферта. Към него в момента има много сериозен интерес от други чужди клубове. До момента той има 169 мача за ЦСКА, в които е вкарал 7 гола и е дал 10 асистенции.