Завърналият се в ЦСКА през зимата Фернандо Каранга днес за първи път в кариерата си ще се изправи срещу ЦСКА 1948. По време на предишния му предстой у нас, този клуб все още не беше в елитната ни дивизия.

Бразилецът не е играл срещу общо 5 от настоящите членове на efbet Лига, като останалите са Крумовград, Арда, Локо София и Хебър Пазарджик. Това са и единствените участници в първенството, срещу които Каранга не се е разписвал – вкарал е на всеки от другите 10 тима, като любимите му жертви са Берое и Черно море, чиито мрежи е поразявал по 4 пъти.

Lap.bg
48 снимки

Той изигра три официални двубоя, откакто изненадващо се завърна при „червените“, но все още не е отбелязвал попадение. При първия си престой бразилецът „се отпуши“ в петия си мач с червената фланелка и след това буквално не можеше да бъде удържан, като в следващите над 35 срещи имаше коефициент от близо 1 гол на двубой.

Интересното е, че сега нападателят вече два пъти преодоля противниковите вратари – срещу Ботев Враца и Черно море, но попаденията му бяха отменени заради засада. Той се отчете с два незачетени точни изстрела и в последната зимна контрола със Септември поради същата причина.