Полузащитникът на ЦСКА Греъм Кери бе избран за играч номер 1 на 9-ия кръг на efbet Лига, в който се разписа за успеха срещу Левски (2:1). Той трябваше да бъде награден през миналата седмица, но поради здравословни причини събитието бе преместено.

"За мен е чест да получа тази награда. Надявам се, че както аз, така и моите колеги, ще можем да присъстваме на повече такива награждавания. Това показва, че ЦСКА започна сезона много добре. Доброто ни представяне до голяма степен се дължи на това, че почти всички в отбора са здрави и това дава сила на другите да се представят още по-добре.

Yulian Todorov / LAP.bg
9 снимки

Под ръководството на Стойчо Младенов успях да разгърна изцяло моя потенциал. Той повярва в мен на 100 % и ми позволи да играя на позицията, на която се чувствам най-добре. Благодарение на това моята форма се подобри спрямо предния сезон. Работата ми е да създавам голови ситуации - без значение дали реализирам или асистирам. Най-важното е да печелим мачовете си, тъй като отбор като нашия има поставени високи цели", започна Кери.

"Атмосферата на ЦСКА - Левски е подобна на тази на Селтик и Рейнджърс. Двата мача са много интензивни. Когато стадионът е пълен, атмосферата е страхотна. В последния мач в Лигата на конференциите бяхме много разочаровани, че не спечелихме. Ако победим в следващия двубой имаме голям шанс да излезем от групата, каквато е и нашата цел. Чувствам се най-комфортно зад нападателя. Там мога да създавам положения за своите съотборници. Не всички треньори разчитат на футболист на моята позиция, но за щастие Стойчо Младенов не е един от тях", добави Греъм.

Кери коментира и липсата на фенове, която стартира от неделното домакинство срещу Ботев Пловдив.

"Феновете много ще ни липсват. През този сезон ни оказват сериозна подкрепа от трибуните. За съжаление сега те няма да могат да присъстват на мачовете от първенството и Лигата на конференциите. Ние трябва да се фокусираме и да ги зарадваме с позитивни резултати.

Договорът ми е до края на сезона. Още не сме говорили за неговото продължаване. Трябва да съм фокусиран върху предстоящите мачове. Целта ми е да печеля трофеи, а не да се разконцентрирам с неща, които не са толкова важни. През миналата година се споразумяхме за няколко дни. Затова сега също не се притеснявам", завърши Греъм Кери.