Клубовете от София се надяват, че РЗИ и Министерството на здравеопазването ще направят сериозен ход, за да не се стига грозната картина - празни трибуни по стадионите. Както и за неравноправие между отборите в елита. Те са потърсили съдействие от двете институции, за да се стигне до разумно решение - мачовете в Червените зони заради COVID-19 да се провеждат с публика, макар и при намален капацитет, пише "Мач Телеграф". 
 
На трибуните обаче да се допускат единствено запалянковци със сертификат за ваксинация или за преболедуване. По подобен начин действат повечето страни в Европа, а в някои от тях двубоите протичат при пълен капацитет. Вчера, например, бе направена промяна в заповедта, която бе издадена във вторник. Шефът на РЗИ д-р Данчо Пенчев позволи да се провеждат конференции, конгреси и семинари при условие, че участниците в тях са ваксинирани или прекарали болестта, която отне стотици животи. 
 
Освен това софийските тимове търсят и тълкувание на последните мерки, които бяха зададени от РЗИ, след като в тях е записано, че състезанията за всички възрастови групи се провеждат без публика на открито и закрито. По принцип термин "възрастови групи" в родния футбол се свърза само с детско-юношеските отбори.
 
Още новини - четете в днешния брой на "Мач Телеграф"