Изпълнителният директор на Левски, Павел Колев, говори пред медиите след сблъсъка между Левски и ЦСКА. Двата тима не впечатлиха с представянето си и завършиха с нулево реми първия си двубой от пролетния дял на първенството. 

"Не съм доволен. Нещо като традиция е в такива мачове да не се получава кой знае какъв спектакъл. Можехме да спечелим, можехме и да загубим, все пак сме далеч от нивото, което трябва да има Левски като отбор."

"Получи се страхотно шествие, включиха се много привърженици, които по принцип не бяха идвали скоро. Дойдоха много от ветераните на клуба. Много от тях дойдоха на шествието, на стадиона. Специални благодарности за Тодор Батков, Иво Тонев, Николай Иванов и Александър Ангелов. Те изразиха подкрепа и декларираха, че ще помогнат финансово. Тодор Батков вече го направи. Ако трябва да направим извод, то Левски се връща към идентичността си. Вече е на една емоционална вълна с привържениците си", заяви Колев.

"Спортно-технически отборът не е показал каккво може след подготовката, но това в момента не е и толкова важно защото знаете в каква ситуация се намираме. По-велико нещо от тази симбиоза между фенове и клуб няма. Трябва да спрем да гледаме в миналото, а напред с оптимизъм и обединение между всички знакови фигури."

54 снимки

"Клубът няма как да оцелее само с дарения. Това е просто задължителна подкрепа от хора, които заделят от хляба си. Това е глътка въздух, което ни печели време. Хората си купуват абонаментни карти, търсят се спонсори и други начини да си набавим приходи. Аз лично смятам, че до края на сезона няма да имаме големи сътресения. След което ще преформулираме изцяло бюджета на клуба, защото така няма как да продължим."

"Водим разговори със спонсори, но няма опашка. Предполагам, че ако играем повечето си мачове при такива трибуни като днес, спонсорският интерес няма да закъснее. Това е най-нормалната пазарна практика. Ситуацията все пак е доста сложна, защото и времето ни притиска, пясъкът от пясъчния часовник изтича всеки ден."

"В понеделник или вторник като направим разчети от след мача и видя постъпленията от билети днес ще мога да ви кажа дали момчетата ще си получат заплатата на 20-и февруари", призна Колев.

"Футболистите бяха изключително концентрирани върху подготовката си за мача. Никой не ме е търсил, вие станахте задочни свидетели на разговора. Не е имало проблем в това отношение. Не смятам, че това е повлияло на днешното им представяне. По-скоро първи мач, дълго прекъсване, заряд, винаги е тежко да се играе с такова напрежение. Надявам се, че не това са истинските ни възможности."

"Аз лично помам ангажимент и ще направя всичко възможно Томас Лафчис, Спас Русев, Иво Тонев, Николай Иванов и Александър Ангелов да идват на всеки мач. Всеки от тях е ангажиран, но за мен това е част от изцерителния процес, през който Левски трябва да премине. Ще направя, каквото зависи от мен тези хора да застанат Левски, защото знам, че повечето от тях обичат клуба, просто са обидени заради търканията, които са имали. Не е редно да носят обида в себе си", заяви Колев.

"Със собствениците не съм имал разговори. Говоря непрекъснато с основния спонсор в момента, който има желание да помага финансово, просто няма как да се случи това. Ако има промяна, ще разберете", завърши Колев.