Крилото на ЦСКА Вив-Соломон Отабор даде изявление пред английските медии, в което коментира първите си впечатления от престоя на "Армията". 

Отабор беше привлечен от състава на английския втородивизионен Бирмингам. Във вечното дерби с Левски той записа и първия си пълен мач за "червените". Интервюто на 23-годшиният нападател е цитирано от "Тема Спорт". 

"Договорът ми с Бирмингам изтичаше и те ми предложиха нов, имах и други възможности. Ръководителите на ЦСКА ме увериха, че интересът им е сериозен и излязоха с добро предложение. Положиха много усилия, за да ме привлекат", започна той. 

"Говорих няколко седмици със семейството си и стигнах до решението да премина в София. Винаги съм искал да премина в чужбина в даден етап от кариерата си и ето, че се случи". 

"Честно казано няма голяма разлика между Англия и България. Същото се отнася и извън терена. Живея в хубава къща. Най-голямата разлика е в езика и в това, че шофьорите стоят от лявата  страна на колите". 

"Не съм единственият чужденец в ЦСКА. Има доста футболисти от Бразилия, Португалия, Испания, Африка, които са много добри. Моят план е да играя на възможно най-високо ниво с ЦСКА", завърши острието.