Старши треньорът на ЦСКА МИлош Крушчич е доволен от първият етап от зимната подготовка. На летище "София" сръбският специалист говори по най-горещите теми около "червените".

„Доволен съм от лагера. Първият етап бе насочен към работата на футболистите за физическата им сила. Благодаря за хубавите условия в Турция. Успяхме да работим за тактиката и модела, по който искам да изглежда отбора. Отработихме всичко, което бяхме планирали. За нови футболисти не мога да ви кажа, защото никой все още не е дошъл", каза Крушчич.

„Ръководството води преговори с няколко футболисти, но как ще завършат те не се знае. Информацията, която имам не е точна за момента. Десен бек не ни е опция. Не съм казвал, че искам футболист на тази позиция. Желая да направя от Иван Турицов, играч за националния отбор. Погрешмп сте разбрали моите думи. Не съм искал футболист на тази позиция", добави още той.

"Искам да бъде привлечен играч в офанзивен план, но не централен нападател. Имам достатъчно играчи на този пост", заяви сърбинът.

"Ахмедов се вписа в отбора. Естествено му трябва време, за да се нагоди. Работи професионално и добре. От него искам, както от всички футболисти, да дава всичко от себе си и да изпълнява указанията, които се отнасят за позицията, на която играе", каза Крушчич.

"Въпросът дали ще се разделим с някой футболист зависи от това дали какъв играч ще пристигне.

Тонислав Йорданов има голям талант и той е бъдещето. Но трябва да се работи с него, а и той трябва да промени някои неща. Може да стане добър футболист. Въпросът дали ще остане в ЦСКА все още е открит", добави треньорът на "армейците".

"Нищо страшно няма да се случи, ако не дойдат нови футболисти. Тези, с които разполагам сега са страхотни, но ако дойде ново попълнение, то ще бъде, за да усили конкуренцията.

По време на контролата видяхте стил, който трябва да се виждам и в България. Искам да играем така. Както казах, успяхме да работим и в тактически план за модела, който искаме да видим. Работихме седем дни, но само за толкова се получиха неща, които ми харесаха в контролата", каза сърбинът.

„Не се притеснявам от евентуална продажба на Соу. Ръководството дори даде изявление по този повод. Това няма защо да се коментира. Али Соу се е насочил да работи за клуба. Всички сме концентрирани за втори полусезон.

"Играчите правят един треньор добър. Не победите, а футболистите. Ако разполагаш с добри играчи те правят резултатите. Без такива, треньора не може да бъде добър. Аз съм такъв, защото имам добри футболисти", добави още той.

"Енрике започна да тренира с отбора и му е необходимо още малко време. Пропусна много време, но постепенно навлиза в ритъм. Очаквам в Испания да започне да играе и в някои контроли. Тони Уот имаше семейни проблеми Но сега мисля, че всичко е наред", каза Крушчич.

"Въпросът за Рубен Пинто не е към мен. Жеферсон е в София", лаконичен бе сърбинът.