Старши треньорът на ЦСКА Милош Крушчич даде пространно интервю за DIEMA SPORT в предаването "Домът на футбола". Сръбският наставник анализира представянето на "червените", откакто той пое тима, както и бъдещите намерения на наставника и визия за стартовия състав. Крушчич не пропусна да говори и за предстоящото дерби срещу Лудогорец, окачествявайки, че няма разлика от крайния резултат, тъй като той няма да предопредели първенството в efbet Лига.

„Чувстваме се отлично. С победите идва и увереността, а това е най-важното в играта, което ни липсваше в предходните мачове. Там футболистите нямаха вяра в своите сили, а силните резултати ни помагат да напредваме в това отношение. Доволен съм от резултатите, тъй като те са всичко, което определя футбола. Доволен съм от играчите и това, което правят на терена. Лека-полека показваме онази игра, която всички искат да виждат от ЦСКА и се нуждаем от още време, за да изглежда всичко така, както искаме, но това трябва да е подкрепено със съответните резултати. Що се отнася до атмосферата в отбора, тя винаги е била на ниво, а резултатите показват, че става все по-добра. Ще се постараем да останем на същото ниво и в следващите мачове и трябва да продължим със силните игри”, започна Крушич за „Домът на футбола”.

„Неуместно ще е да кажа, че има разлика от работата на Люпко Петрович. Той е причината аз да бъда в този клуб. Бил съм в щаба му и по-рано, така че няма да е добре да коментирам нещо по този въпрос. Първото и най-важно, което трябваше да направим, бе да върнем самочувствието в играчите, тъй като те са качествени. Това бе основната ни цел в началото. Естествено с победите този процес става по-лек. Когато печелиш, всичко се получава”, продължи сръбският специалист.

„Никога не можеш да избереш в кой момент ще станеш треньор. Никой няма да те назначи, ако ситуацията е идеална. Аз се ръководех от това, а не от тежкото положение. Сега ни предстои тежък мач, а когато поех отбора се говореше по същия начин, но с изключение на Локо Пловдив, то ние се справихме с останалите мачове. Така приемам мача с Лудогорец”, призна още Крушчич.

„Когато дойдох тук, не бях със статут на анализатор, а на треньор. Поех тази роля по организационни причини. Нямахме време да се занимаваме с административни порядки, тъй като аз съм от Сърбия, която не е в ЕС, а това създава пречки. Най-лесно беше да се регистрирам като анализатор – това е причината да бъда посочен така”.

„Милош Крушчич е нормален човек, но ми е трудно да говоря за себе си. Ако ме попитате дали съм демократ или авторитарен тип, то съм нещо по средата. Винаги съм готов за нормален разговор и подход и имам сериозни изисквания към играчите на терена. Искам много от тях, но от друга страна искам те да имат възможно най-добрите условия, за да мога да искам нещо от тях. Разговарям много с тях и търся индивидуален подход с тях, тъй като всеки е различен и иска специално отношение. Опитвам се да разбера от какво се нуждаят и искам да извлека най-доброто от всеки. Искам много и от себе си, а ако нещо се случи, си задавам въпроса дали не е могло да стане по-добре. Ако постигнем лош резултат, започвам анализа от себе си. Винаги съм комфортен за диспут и нормални отношения. Когато сме на тренировката, искам от отбора винаги да е сериозен, но нямам против и шегите. Просто вършим правилните неща”, призна за себе си треньорът на „червените”.

„Работихме дълго с Люпко и знам неговата футболна философия. Наясно съм как е постигал своите резултати и се разбирахме отлично. Не сме имали проблеми, а всеки треньор има своя визия и начин на работа. Първата ми цел бе да променя нещо, а това щеше да е моята роля, дори да бях продължил по същия начин. Промяната бе постепенна. Постарах се да изкара максималното от футболистите и ще видим това докъде ще стигне”, призна още той.

„Всеки треньор се радва на победите без допуснат гол. Това е показател за стабилност в играта, дошла след упорита работа. Специфичното за ЦСКА в този момент е, че защитата започва от атаката. Със сигурност обръщаме внимание на това, тъй като съм треньор, който държи на добрата игра в двете фази на терена. Искам във всеки момент да знаем какво правим, когато владеем топката, или тя е в противника. Винаги залагам на този аспект. Отново казвам – нападението е най-добрата защита, но това не значи, че не обръщаме внимание на действията в защита. Всеки играч има своята роля. Когато гледам класирането, не ми става приятно и сега не го гледам. Няма да го направя, докато не стигнем мястото, което искаме. Има много фактори за настоящото ни класиране. В предно интервю го казах. Не, че нямахме непълноценна подготовка, но никой друг отбор имаше подобна, така че не това е главната причина. Дойдоха много играчи, които се нуждаят от време за адаптация. Играхме в евротурнирите. Имаше много неща, които оказваха влияние на атмосферата в клуба от началото на сезона. Постоянно имаше интриги и това нямаше как да не повлияе на всички. Сега всичко е стабилно и всеки си върши работата. Треньорският щаб е изцяло концентриран върху спортно-техническата част, а хората в клуба си вършат своята работа. Стабилно е, а сега трябва да продължим в същия дух”, продължи Крушчич.

„От една страна 11 точки пасив са много, от друга – всичко е възможно. Ако мислим, че титлата е изгубена или първото място е мечта, то не трябва да се занимаваме с тая професия. Всеки човек има цели и мечти в живота си. Дали ще ги кажат на глас, или премълчат, е личен избор. Гледаме себе си. Трябва да печелим всичко, но моментът не е „всичко или нищо”. Ще работим здраво и постоянно, за да направим да сме на по-предно място. Уважавам Лудогорец, тъй като осем поредни години е първи. Те имат качество в състава на всяка позиция, а това говори достатъчно за силата им. Ние сме концентрирани върху нас и не можем да влияем на другите отбори. Не искаме да се натоварваме с тях, а да мислим за себе си. Чувал съм, че ЦСКА няма победа на „Армията” срещу Лудогорец, но това ми дава допълнителна мотивация да си свършим работата. Тя е да се подготвим сериозно за този мач и всеки да е мобилизиран. По този начин ще неутрализираме факторите, които влияят на резултатите и ще стигнем до позитивен такъв”, призна още той.

„Ако трябва да съм честен, не мисля за бъдещето ми в ЦСКА в кратък план. Животът ще продължи и след мача с Лудогорец. Все още е прекалено рано и не мисля, че този мач ще реши първенството. Дали ще победим или загубим, няма чак толкова да се промени класирането. Да, ако спечелим, ще получим шанс да скъсим разликата до тях. Най-важното за нас сега и в тази среща е това отборът да продължава да показва добра игра и да стига до резултати. Моето желание е да изпълним това, което планираме и да играем нашата игра, с нашето темпо. Това е целта и да зарадваме феновете ни”, завърши Милош Крушчич.