Най-добрият български боксьор - Кубрат Пулев взе участие в "Армейски следобед" преди дербито между Левски и ЦСКА. Той говори за предстоящето дерби и сравни футбола с бокса. 

LAP.bg
16 снимки

"Уникални хора. Виждате страстта, с която са заразени, тя е неогасваща. В крайна сметка присъствието ми тук ще им даде мотивация, сила, а аз се радвам. Това ме зарежда. И във фубола има много контузии, ние играем често футбол, едни от най-големите си контузии в бокса сме ги правили във футбола. Както знаете аз бях вратар в ЦСКА, но нямаше кой да ме насърчава, а и страстта на баща ми беше бокса и той я предаде и на нас", заяви Кобрата.

"Няма да съм на мача, защото никой не ме е поканил. Но ще го гледам. Нямам пристрастия, за мен е важен българския национален отбор, това ми е в сърцето. Вярвам че, че в бъдещето и футбола в България ще придобие едно по-високо ниво", сподели той.

"Прогноза не мога да кажа, както в бокса така и във футбола нищо не се знае, а и не съм толкова запознат. Има толкова специалисти тук, те могат да ви кажат. Може да има закачки и провокации, но не трябва да се стига до такива мащабни сблъсъци, не е окей. Трябва и самите фенове да го знаят. Приближава мача и еуфорията се вдига, нормално е да има такива моменти, но не трябва да се случва, особено пък фенове от един и същ клуб. Дори от различни клубове пак не трябва, всички сме Българи и не може да се делим по такъв начин. Страстта и любовта към клуба може да си остане, но това не означава че трябва да мразиш другите.

Надяваме се, че в края на годината ще направим мач, може би в САЩ, но ще видим срещу кого. Получи се уникален мач с Чисора и ако иска мжое да даде реванш, но едва ли. В евентуална битка между Фюри и Усик вярвам, че всичко може да се случи, но може би по-скоро Усик"

Чуйте още в прикаченото видео