Лидерът на Сектор "Г" Росен Петров – Животното заяви, че главния мениджър на ЦСКА Стойчо Стоилов не е удрян от фенове на „червените“. Случката се разигра след нулевото равенство на столичани срещу Лиепая в Лигата на конференциите.

42 снимки

"Стойчо Стоилов слиза от ВИП зоната - разказва Животното. - Предупреден е от полицията да не ходи пред съблекалнята, защото има много хора и може да се стигне до инцидент. Той пренебрегва предупрежденията и на униформените в близост до тълпата. В момента, в който Стойчо влиза между феновете, започват да му се задават въпроси защо ЦСКА играе по този начин, кой е виновен. На това той отговаря с насмешка, вдига рамене и казва: "Ами питайте Любо Пенев". Част от феновете започват вербална атака към него, да му задават въпроси на по-висок тон, чуват се обиди. В момента, в който полицията вижда, че Стоилов е между феновете, те са изблъскани. Самият Стоилов е хванат от полицията под мишниците и за краката и буквално е изнесен, влачен и закаран в съблекалнята. Нито получава удар от фенове, нито е влачен от фенове. Абсолютни простотии и откровени лъжи, през цялото време бях там. Ако зададете въпроси на компетентните органи, ще ви потвърдят моите думи. По никакъв начин Стойчо Стоилов не е удрян, свалян, бит от фенове. Но феновете са виновни за всичко, откакто това ръководство е в ЦСКА. Шеста година заплашват, че си тръгват заради нас", заяви Петров пред "България Днес".

Според Росен Петров инцидентът със Стоилов е инсцениран от самия него, като целта е ново разделение между феновете.

"Това е пълна инсценировка - казва Петров. - Стоилов идва от тъмната част на стадиона, влиза при феновете, без полицията да го види, въпреки предупрежденията. И изведнъж се оказва жертва. Ако беше бит, щеше да има поне някакъв признак, че е наранен. Полицията буквално го хвана за двата крака, свали го на земята, вдигна го и го изнесе. В първия момент Стоилов не разбра, че това са полицаи, и започна да се дърпа като магаре. Настана един смях, един смут, хората му гледат сеира. Той е легнал на земята и се дърпа и се влачи. Полицаите се опитват да го озаптят и да го изтеглят от цялата тълпа, защото наистина някой можеше да прояви агресия. Стойчо почна да се бори с полицаите, те се опитват да го прехвърлят през оградата, за да го приберат в съблекалнята. Стоилов се хванал за оградата и се дърпа наобратно. Рита с крака, падна му едната маратонка, абсолютна пародия. Като е голям мъж, да излезе да каже: "Биха ме!". А не да чака медиите да пишат глупости."

Животното поздрави феновете за търпението и липсата на физическа разправа със Стоилов. Според него полицията си е свършила перфектно работата, въпреки че е използвала по-груба сила, за да извлече Стоилов от тълпата и да се избегне сериозен инцидент.

"Стойчо се набута между 200 човека, при положение че полицията два пъти го е предупредила - категоричен е Петров. - Чакахме го да му зададем въпроси пред оградата, както изчакахме Любо Пенев. Стоилов пожела да направи интрига, да дойде на място, на което не трябваше да бъде. Абсолютна инсинуация, той много добре знае, че част от феновете може да проявят агресия. Седя повече от минута около нас и нямаше никакви физически последици. Полицаите се опитаха да го прехвърлят през оградата, която ограничава достъпа на фенове до съблекалнята. И той се хвана за нея и почна да рита с крака, по този начин му падна маратонката. Този смешник Стоилов направи един фарс, за да може Гриша Ганчев да каже: "Те ми бият моите хора" и да напише някоя сълзлива декларация как той дава милиони, а ние не го обичаме. Нека кажат и компетентните органи: Удрян ли е Стойчо Стоилов от фенове на ЦСКА? Този господин е първата куца балерина, която виждам. Но си изигра ролята като в Болшой театър".

За финал Росен Петров призова феновете на ЦСКА да не се разделят на "за" и "против" Ганчев.

"Ние трябва да сме фенове на ЦСКА, а не на собствениците и на хората, които правят това, което трябва да правят. Това, че плащат заплати, не значи, че трябва да ги аплодираме. Трябва да обичаме ЦСКА, а не конкретно ръководство", завърши той.

От ръководството на ЦСКА и самият Стойчо Стоилов засега не коментрита инцидента. 

От пресцентъра на МВР потвърждава, че Стойчо Стоилов не е нападан физически от феновете на ЦСКА. Това е казал пред органите на реда самият главен мениджър на "червените", който няма претенции спрямо привържениците.

"Атаката срещу него е била вербална, няма данни за физическо посегателство. Имало е реплики и обиди", заявиха от полицията. Органите на реда са предупредили частната охранителна фирма, че има опасност от инцидент при среща между  Стоилов и феновете. "Би следвало оттам да са взели необходимите мерки", казват от МВР.  Органите на реда са категорични, че срещу него не е използвана прекомерна физическа сила. "Полицията е видяла човек в шок, който е бил изведен на безопасно разстояние", обясниха от МВР пред "България Днес".