Локомотив София и ЦСКА се изправят един срещу друг в мач от 26-ия кръг на efbet Лига. Срещата стартира в 19:00 ч. и ще бъде ръководена от Владимир Вълков. "Червените", които са трети в класирането, са фаворити в мача, но гостуванията на стадиона в "Надежда" винаги са били много трудни за тях. "Железничарите" заемат 13-о място в класирането и са застрашени да играят за оцеляване, ако останат в последната четворка преди плейофите. 
 
Проблемите за домакините са свързани с контузените Александър Любенов и Валентин Николов. Под въпрос за днешната среща е и Бубакар Гайе, което означава, че най-вероятно под рамката ще застане 21-годишният Жарко Истатков. Добрата новина в лагера на "железничарите” е, че след изтърпяно наказание се завръщат Красимир Милошев, Симеон Мечев и Ивайло Найденов.
 
ЦСКА ще бъде без контузеният Тобиас Хайнц, а под въпрос е участието на Юрген Матай, Мартин Стойчев и Иван Турицов, които също лекуват травми. Двама от основните играчи на "червените" пък трябва да бъдат много внимателни, тъй като "висят" с по 8 картона и при следващ такъв рискуват да пропуснат следващите два мача.