Лудогорец и ЦСКА завършиха 0:0 в дербито на 5-ия кръг на efbet Лига. Двата тима предложиха качествен футбол, но голове не паднаха, като вратарите на двата тима направиха забележителен мач. В двубоя не липсваха и спорни моменти, след като и двата тима имаха претенции за съдийски решения.

В края на двубоя Албентоса нацели с бутонката Кешеру в лицето, а това се случи в наказателното поле на съперника, но съдията не отсъди дузпа в полза на българския шампион. Решението на рефера бе грешно, тъй като на повторенията ясно пролича, че има чиста дузпа.
 

ЦСКА пропусна две отлични ситуации за попадение. Първо в 6-ата минута Соу напредна добре, но бранителите на домакините се справиха. Лудогорец пропусна в следващата атака, когато удар на Битон мина встрани от вратата. В 15-ата минута Битон стреля добре, Черниаускас се справи.

В 24-ата минута Евандро стреля опасно, но не сполучи да се разпише, след като Илиев беше на ниво и улови кълбото. В 44-ата минута Малинов стреля към вратата на Лудогорец, Анисе застана на пътя на топката. В края на полувремето от ЦСКА поискаха нарушение срещу Жеферсон пред наказателното поле на Лудогорец, но съдията Драганов остави играта да продължи.


 

31 снимки

​Така след 45 минути двата тима се оттеглиха на почивка при 0:0.

През втората част в 53-ата минута на мача Чибота получи отличен пас, но прати топката над вратата при опасна атака за Лудогорец. Три минути по-късно Чибота не съумя да завърши добра атака на тима си. В 58-ата минута Соу стреля добре, но Илиев беше на мястото си. Три минути по-късно Жоржиньо пропусна да се разпише, но Черниаускас беше на ниво.

В края на двубоя Албентоса нацели с бутонката Кешеру в лицето, а това се случи в наказателното поле на съперника, но съдията остави играта да продължи. Най-чистата позиция се отвори пред Тиаго, след като той беше изведе очи в очи с Пламен Илиев, но вратарят направи ефектно спасяване. След тази точка Лудогорец оглави класирането в efbet Лига с актив от 11 точки, а ЦСКА е на 7-ото място с 8 точки.





Лудогорец - ЦСКА 0:0

Ето и съставите на двата отбора:

Лудогорец: Илиев, Недялков, Сисиньо, Терзиев, Битон (90-Горалски), Швиерчок (45-Кешеру), Анисе, Чибота (69-Вандерсон), Жоржиньо, Икоко, Баджи

ЦСКА: Черниаускас, Жеферсон, Занев, Малинов (73-Фабрини), Бикел, Евандро (65-Отабор), Турицов, Тиаго Родригес, Соу (89-Уот), Томаш, Албентоса

съдия: Драгомир Драганов