Изпълнителният директор на ЦСКА Пламен Марков говори пред медиите в първия ден от началото на подготовката на тима. Той благодари на феновете за подкрепата през цялата година, а също така говори за амбициите на тима през пролетта, за трансферите и дали има развитие по отношение на съвместното дружество с държавата за базите на тима.

lap.bg
31 снимки

"Това, което всички желаем, които обичаме ЦСКА, които сме ЦСКА  и ние като ръководството, състезателите, целият отбор и най-вече феновете в страната и в чужбина, които, както виждате не са никак малко. Имахме тяхната подкрепа и аз използвам да благодаря на верните наши фенове. Бяха изключителни както винаги, пожелавам им да бъдат все така силни в изявите си , да подкрепят отбора, защото имаме нужда от тях".

"Сега разговаряхме с играчите. Ръководството вярва в техните възможности. Беше силно подчертано в разговора ни с тях. От моя гледна точка е важно отборът да бъде сплотен, да има много добри и колегиални отношения, ако е възможно и приятелски. Отбора да бъде едно цяло и в мачовете до края на сезона да се борят за добрите резултати на ЦСКА. Мисля, че с една добра подготовка и с амбиции това е постижимо. Четвъртото място не удовлетворява никого. Целите на ЦСКА са винаги големи. Преди всеки шампионат ние ги обявяваме, защото на един такъв голям клуб в никакъв случай четвъртото място не му подхожда на този етап в първенството и на това място в класирането".

"Естествено, че се работи. В момента не се ангажирам с обявеното на нито един нов футболист. Когато има нови трансфери ще ги обявим по най-бързия начин, за да може цялата общественост да бъде в течение".

"Практиката на всички клубове, не само на ЦСКА, когато се прави селекция е да се съобразяват с изискванията на треньора. Ние ще направим необходимото, което зависи от нас. Добрите играчи са с договорни отношения с клубовете си, но това не е пречка да се търсят изпълнители, които могат да бъдат полезни да отбора и да помогнат за по-доброто представяне".

"На този етап не се прeдвижда разделяне освен с футболисти, които се знае, че те не тренираха с отбора, визирам Бодуров. С други футболисти нямаме намерение да се раздeлим. За всеки треньор е добре да има една оптимална бройка от 23, 24 състезатели, включваме и вратарите, които да бъдат способни във всеки един етап да могат да заместят контузения, наказания или недобре представящия се състезател. Естествено тази бройка като надвиши 24, 25 състезателя тогава пък става трудно да се работи".

"Знаете, че се честваха Коледни и Новогодишни празници. Всички хора бяха в почивка включително и администрациите, така че нека да започнем от днеска. В следващите ни ще има по-голяма яснота. През почивните дни нямаше как да има напредък по въпроса".

"Пинто е в договорни отношения. След като клубът продължава да разчита на Крушчич съответното той е лицето, което трябва да каже дали ще разчита на него. Ние ще се съобразим като винаги с желанията и вижданията на треньорите", завърши Марков.