Новият технически директор на ЦСКА Михаил Александров говори на прескоференция на клуба за своите задачи и какво ще прави тепърва в отбора. Александров наблегна на ДЮШ, както и на базата в Панчарево, като посочи различни подобрения, които са нужни да се направят.

Снимки: Startphoto.bg
46 снимки

"За нас е изключително важно медиите да имат ясна представа какво се случва в клуба следващите години. Нещата не са малко, но ще претърпят промени във времето. Благодаря за поканата на ЦСКА, че днес седя тук и започвам кариерата си като директор на същото място, на което започнах като футболист. Ще направим инфраструктурни промени, като трите точки, които ще променим са – базата на Панчарево и стадионът, за който се знае. Ще се направи и чисто нова база за ДЮШ", заяви той.

"Всичко със стадиона върви по план. Ако има новини, веднага ще разберете. Искам да изградим чисто нов отбор за Б отбора ни, където да се концентрира цялата работа на втория отбор. Този терен ще бъде под формата на стадион. Ще гледаме да спазим всички наредби, които са за това. Този терен ще служи за тренировка и на първия отбор. Искаме да направим изкуствен закрит терен с балон. Такъв имаше във времето на Панчарево, но сега ще го модернизираме. Ще гледаме този терен да бъде функционален за тренировки дори на представителния тим. Третото голямо подобрение, което целим, е да свържем всички звена и сгради на базата ни. Целта е да изградим възстановителен център и функционален фитнес. Сегашният такъв смея да кажа, че е малък за отбор като ЦСКА и трябва да се направи чисто нов. Вече изграждаме ресторант за отбора. Пред всичко това за ресторанта трябва да кажа, че докторът и нутрициониста ще имат важна роля за даването на храната в ресторанта“, каза Михаил Александров за базата в Панчарево.

„Трябва да открехна, че за да се построи един стадион, трябва да се минат определени процедури, които вие не виждате, но те се случват. По стадиона всичко върви по план. Ако се интересувате да се види нещо нагледно, ще се види скоро. Трябва да спазваме процедурите, за да няма усложнения след това.

„Психолог ще има на първия отбор, на юношите, вероятно ще ни трябва и на нас. Това, което мислим да направим, не е нещо да свържем ЦСКА в следващите 2 години. Нашата структура цели да развием отбора в следващите 10 години. Знанията ни, потенциалът и идеите, които имаме не спират до следващата година. ЦСКА трябва да се развива във времето. Ще се радвам скоро да видим голям талант от школата, но трябва да има условия за това. Поне донякъде да се допират до тези на Ламин Ямал в Барселона. Нека създадем условия за треньорите и след това ще изискваме от тях какви да бъдат. Важно е в тази структура да има последователност. Целим да направим школата час по-скоро.