Президентът на БФС Борислав Михайлов заяви, че централата е помогнала на ЦСКА пред УЕФА, за да позволи на "червените" по-рано да играят в евротурнирите.

"Много от тези 15 години Стойчо Младенов е бил в различни държави, някои от които си е тръгвал без да разберат феновете, за да може да излезе от държавата. На Младенов мога да му кажа лично, че БФС на два пъти е взимал активно участие в проблемите на ЦСКА с лицензирането и с отношенията им към УЕФА. И двата пъти са били в полза на ЦСКА. По-рано УЕФА им даде възможност да играят в турнирите, преди това за направата на изцяло нов формат на първенството", заяви Михайлов пред БНТ. 

Президентът на БФС също така призова старши-треньорът на "червените" да не нагнетява напрежение около ръководното тяло с изказванията си.

"Стойчо Младенов е сериозен човек, аз го уважавам, играли сме заедно на Световното първенство в Мексико през 1986 г. Нека да не се изказва така, защото хората го харесват, феновете на ЦСКА го харесват. Няма нужда да вкарва такава анти-емоция срещу футболния съюз, защото това, което казва, не е вярно", добави още Борислав Михайлов.