Министърът на спорта Радостин Василев е поел ангажимент да не решава еднолично казуса с партньорство между държавата, чрез дружеството Сердика спортни имоти АД и ЦСКА във връзка с изграждането на стадион „Българска армия“. Решението щяло да бъде взето от Министерски съвет, пише в днешния си брой в. "Мач Телеграф". Въпросът към министъра по горещата тема бе зададен от депутата Йордан Терзийски. Засега се обсъждат два варианта за партньорство – чрез създаване на смесено дружество или чрез концесия. Възможна е обаче и някаква трета форма на партньорство. 
 
Преди седмица собствениците на ЦСКА Гриша Ганчев и Юлиян Инджов се срещнаха с министър Радостин Василев, като след това се разбра, че до септември трябва да излезе разрешителното за строежа на „Армията“, като според първоначалните планове до декември 2023 стадионът трябва да е завършен. Радостин Василев обясни още, че в момента се прави анализ на най-удачната форма на партньорство, като тя все още не е избрана. 
 
Друг от въпросите на Йордан Терзийски гласи следното: „Анализиран ли е риска задълженията на ПФК ЦСКА – София АД да станат изискуеми от кредиторите и какво би се случило със стадиона и въпросното дружество, при положение, че стадионът стане част от капитала на новото дружество чрез апорт? Възможно ли е да се повтори прецедента със стадион Лазур и възможно ли е един държавен стадион да попадне в частни ръце и то за погасяване на задължения от кредитори? Как е защитен интересът на държавата, която в случай е принципал в Сердика спортни имоти ЕАД?“
 
От своя страна министър Василев обяснява, че държавният интерес ще бъде защитен чрез изискване на банкова гаранция при започване на строителство. Депутатът споделя и притеснението си от слуха, че Сердика спортни имоти АД има вземания в рамките на 2,5 млн лв от ПФК ЦСКА–София АД за наеми и практически е пред фалит. Терзийски пита също така има ли направен одит на Сердика спортни имоти и какъв е резултатът от доклада.
 
Министър Василев е категоричен, че ще предостави пред Народното събрание доклада на Сердика спортни имоти АД за задълженията на „червения“ клуб. Той обещава да не се пристъпва към по-нататъшни действия преди изчистването на задълженията между двете страни.