Министърът на младежда и спорта Радостин Василев коментира горещите теми около Левски и ЦСКА в последните дни. Той бе специален гост в предаването „Карай направо” по NOVA.

“Разбира се, че не съм министър на ЦСКА. Някои недоброжелател в задкулисието иска да бута „синя” България да мрази министъра на спорта, защото той някога е работил в ЦСКА и е бил привърженик на ЦСКА. От момента, в който съм встъпил в длъжност, аз съм министър на целия българки спорт. Подал съм ръка на абсолютно всички, не само на футбола, не само на Левски и ЦСКА”, сподели Василев.

Още по темата:

Наско Сираков отговори на Радостин Василев

Василев: Искам да удовлетворя последното желание на Гриша Ганчев

"Когато обаче започнат определени политически задкулисия да натискат определена общност, аз съм поставен в сложна ситуация, за да обяснявам, че не съм министър на ЦСКА. Никога не съм си позволявал да приоритизирам един от двата клуба. Никога не съм парадирал с принадлежността си към ЦСКА. Никога не бих помогнал на ЦСКА за сметка на Левски. В това трябва да бъдете сигурни. Компромиси никога няма да правя. Колкото ми е близък господин Сираков, толкова ми е близък и господин Ганчев. За разлика обаче от предишния премиер, който 12 години с е хвалеше, че е върл левскар", пропдължи той.  

"Аз не бих направил подобно нещо никога. Когато фалира ЦСКА, когато имаше два отбора ЦСКА, бившият премиер каза, че „тъкмо ще играят събота и неделя”. Ето това е подигравка. Коментарът ми за стойността на козирката, че ще бъде колкото самия сектор, просто пресъздадох думите на главния архитект в моя кабинет. Ако съм знаел, че това ще обиди ръководството на Левски, нямаше да го правя", каза още Василев. 

"Това и с госпожа Раева го уточних, с господин Сираков се разбрахме да се видим. Аз не съм човек, който иска да притиска някого, да мачка, дори напротив. Понеже стадионът на ЦСКА в „Сердика спортни имоти” и аз съм принципал на това дружество, искам по законов ред, чрез спазване на всички закони процедури, те да имат възможността сами да построят нещо, за да облагородят моя имот. Ако от Левски искат да построят трибуна, аз ще съм първият, който ще отиде при областния управител на София и ще искам да им се съдейства документално да построят козирката на своята трибуна. Не трябва да има делене между феновете. Съперничеството е само на терена. Защото 30 години българите се делим на ЦСКА, Левски, грозни, красиви и затова сме на този етап от своето развитие. На последно място по всичко в Европа", допълни Радостин Василев по NOVA.  

Вижте цялото изказване на министър Василев в прикаченото видео!