Отборът на Пирин Благоевград сътвори голямата изненада в 18-ия кръг на efbet Лига, след като „орлетата”, които са предпоследни в класирането на efbet Лига, направиха равенство – 1:1, срещу носителя на Купата на България ЦСКА.

Гостите от столицата поведоха в резултата в 70-ата минута, когато Карло Мухар с прецизен удар „отключи” благоевградската врата, но прекалено надменното отношение от ЦСКА и прибирането на футболистите пред собствената им врата им доенсе големите неприятности и лошият резултат, след като Станислав Манолев отбеляза изравнителното попадение за Пирин дълбоко в добавеното време. До края на срещата не остана време за реакция от ЦСКА, който се прибра от Благоевград с една точка.

ЦСКА пък не навакса разликата след по-ранния успех на Лудогорец и „червените” остават втори с 33 точки и са на девет зад „орлите”, но и с мач по-малко. За ЦСКА предстои престижен мач от групите на Лигата на конференциите срещу Рома идния четвъртък, а в неделя тимът ще посрещне Черно море в София. За Пирин пък следва визита в Разград на Лудогорец.


Отзивите след мача:

Младенов: Разликата с Лудогорец не е толкова голяма

Треньорът на Пирин: Точката срещу ЦСКА е "добре дошла"


Пирин ЦСКА

източник: sofascore.com

Мачът в Благоевград започна без натиск от един от двата отбора, а първата възможност бе на сметката на ЦСКА в осмата минута.  Ник Хенгелман тръгна да пресича неразчетено топката, а Йоан Баи реши да прехвърли нидерландеца, но опита на крилото на ЦСКА не намери очертанията на благоевградската врата.

Столичани започнаха да владеят все повече и повече топката, но "орлетата" се бяха прибрали чудесно в своята половина и се отбраняваха умело срещу ЦСКА. В 14-ата Карло Мухар опита удар от сериозна дистанция, но топката бе прекалено неточна, за да затрудни Хенгелман. В 18-ата Радослав Митревски трябваше да направи принудителна смяна в своя отбор, тъй като Юлиан Попев не можеше да продължи мача, а на негово място влезе Христофор Хубчев.

60 секунди след това Жорди Кайседо спря с гръб към вратата топката и бе маркиран от Бодуров. Еквадорецът даде назад леко за Греъм Кери, а ирландецът отправи мощен удар, но Хенгелман отрази опита му. Малко след това Йоан Баи отляво даде назад към дъгата на наказателното поле за Кери. Ирландецът шутира от въздуха с левия крак, но топката на намери очертанията на вратата на домакините.

68 снимки

Пирин успяваше все така добре да затваря повечето пространства пред отбора на Стойчо Младенов, за който му се получаваха единствено разиграванията чрез двойни подавания. Четири преди края на първата част Йоан Баи комбинира с Мазику именно с двойно вляво и реши да шутира от много малък ъгъл, но не намери път за топката иточен удар нямаше.

Второто полувреме започна с куп статични положения за двата отбора, но от тях не произлизаше нищо опасно за двамата вратари. След час игра Младенов извади Тибо Вион и пусна Иван Турицов. В 66-ата ЦСКА стигна до много изгодна възможност за гол. Жеферсон центрира много добре топката зад Николай Бодуров, а Георги Йомов опита да отигра с глава и го стори, но неточно.

Халфът на ЦСКА Карло Мухар получи подаване от Йоан Баи пред дъгата на наказателното поле на "орлетата". На три пъти хърватинът си нагласи топката и отправи изключително прецизен удар в долния десен ъгъл на Хенгелман, който не можеше да стори нищо в тази ситуация - 1:0 за гостите.

Пирин започна да играе по-агресивно след допуснатия гол, а четвърт час преди края Брахими напредна много добре отдясно и влезе в наказателното поле на "червените", но не понечи да стреля, след което започна да се върти пред Карол Метс, след което се подхлъзна и игра с ръка. В 82-ата пък Жорди Кайседо отправи първия си точен удар в срещата, но Хенгелман отрази.

ЦСКА организира контранападение в последната минута от редовното време, а Греъм Кери отправи изстрел с десния крак, но топката не намери очертанията на вратата на Пирин. При удара на Кери Николай Бодуров се хвърли на шпагат да спира ирландеца, но след удара по топката той закачи лошо крилото на ЦСКА в глезена, който трябваше да получи медицинска помощ. При повторението на ситуацията се видя, че ситуацията е малко преди наказателното поле и заради това ВАР не разгледа за потенциално нарушение за дузпа.

ЦСКА на Стойчо Младенов се върна изключително назад след реализирания гол и натискът на Пирин се засилваше все повече и повече. Така "орлетата" стигнаха до резонен гол дълбоко в добавеното време. Станислав Манолев порази бившия си отбор, след като опитният футболист се измъкна от опеката на Иван Турицов след центриране отдясно и Манолев с прекрасен удар от въздуха изравни резултата в добавеното време - 1:1.


Съдия: Волен Чинков

Стадион: "Христо Ботев", Благоевград

FT / Пирин - ЦСКА 1:1

0:1 Карло Мухар (71)

1:1 Станислав Манолев (90+1)

Пирин: Ник Хенгелман, Александър Дюлгеров, Антон Карачанаков, Красимир Станоев, Мохамед Брахими, Николай Бодуров, Петър Занев, Светослав Дяков, Станислав Костов, Станислав Манолев, Юлиян Попев

Резерви: 1. Марио Кирев, 73. Венцислав Бенгюзов, 26. Иван Тасев, 44. Конър Хендерсън, 9. Преслав Йорданов, 17. Спас Георгиев, 45. Христофор Хубчев

Старши треньор: Радослав Митревски

ЦСКА:  Густаво Бусато, Тибо Вион, Юрген Матей, Карол Метс, Брадли Мазику, Жеферсон Телес, Карло Мухар, Георги Йомов, Греъм Кери, Йоан Баи, Жорди Кайседо

Резерви: 25. Димитър Евтимов, 19. Иван Турицов, 29. Томас Лам, 14. Калоян Кръстев, 30. Яник Вилдсхут, 28. Пламен Гълъбов, 11. Хамза Чатакович

Старши треньор: Стойчо Младенов