Отношението към него в ЦСКА е разбило психиката на Томи Юрич и е отнело желанието му за футбол. Това обяви самият нападател, който тези дни се раздели с българския клуб. Австралиецът премина в ЦСКА през лятото на 2019 година, но за повече от година на "Българска армия" записа само 11 мача и 1 попадение. Футболистът е готов да се завърне към своя спорт, но само след като си "изчисти съзнанието" от лошия си период в ЦСКА.

Антон Узунов
90 снимки

Юрич посочи, че през 15-те месеца в България е видял смяната на 6-има треньори и всеки път се е надявал, че новият ще му даде шанс за игра. Това обаче не се случи. Австралийският национал осъди и клубната политика на "червените", сравнявайки ги с американския президент Доналд Тръмп. "15-те му месеца в българския гранд подкопаха неговото желание за футбол. Шест различни треньори и достатъчно клубна политика, за да накара дори Доналд Тръмп да се изчерви, не помогнаха на каузата на Юрич по време на смазващото душата източноевропейско приключение", пише "The world game".

5 снимки

Изданието посочва и че като капак на всичко нападателят се е разболял от коронавирус у нас и е претърпял няколко "мрачни контузии". Но това, което най-много го е наранило, е това, че не е бил пускан в игра, дори когато е бил здрав и в кондиция.

"Влизаха различни треньори и вие винаги имате онази малка надежда, че нещата може да се променят във ваша полза. Но тогава осъзнавате, че много неща не зависят от треньора. Това е най-трудната за приемане част и тогава разбирате, че е време да напуснете, да се освежите и да започнете нещо ново", коментира Юрич пред "The world game".

"Това, което се случи в ЦСКА, малко разби сърцето ми. Всичко бе позитивно в началото, но след това нищо не се получи. Това беше просто твърдо за поглъщане хапче и трябва да отида някъде, където отново да се почувствам здрав. Доволен съм, че тази глава е зад мен", допълва футболистът.