Голмайсторът на ЦСКА - Дюкенс Назон, спечели приза за Играч №1 на деветия кръг в efbet Лига, след като вкара и двата гола за победата с 2:0 над ЦСКА 1948. Хаитянинът заяви, че отборът се подобрява с всеки изминал мач и е готов да стане шампион тази година.

Нападателят коментира и неприятната ситуация от мача с Ботев Пловдив (2:1), когато той се оплака от расизъм по негов адрес.

„Щастлив съм да спечеля тази награда отново. За мен е чест.  Мисля, че това също е победа за моите съотборници, защото благодарение на тях съм тук днес“, започна Назон.

„Очаквам да спечелим, защото сме фаворити. Уважаваме ги като противник. Трябва да дадем максимума от себе си и да съберем самочувствие преди мача с Левски“, каза нападателят преди двубоя с Локомотив София.

Снимки: Startphoto.bg
15 снимки

„По-добри сме отколкото в началото на сезона. Мисля, че сме готови да станем шампиони. Миналият сезон за жалост не успяхме за една точка. Ако не играем, за да станем шампиони, по-добре да не играем“.

„По-хубаво е да имаш конкуренция, има по-голяма радост от играта. Повече фенове идват на стадиона и създават по-добра атмосфера“.

„Не мога да кажа за тази година, защото остават още доста мачове да изиграем. Миналата година критикувахме съдиите и имахме основания и доказателства за това, защото те често се намесваха в играта и това ни отне доста точки. Миналата година ние, освен за играта и затова как да се представяме на терена и да побеждаваме противниците си, трябваше да мислим и за странични неща, като за съдиите. Затова се появиха и тези критики срещу тях. За тази година не мога да кажа, защото са се изиграли малко мачове. Но сме подготвени за всичко и трябва да се борим“.

„Това не ме афектира персонално просто е глупаво от страна на някои хора. Не съм глупав и знам, че не всички мислят така. Това, което ме афектира беше срещу Ботев, защото дойде от дете. Не го обсъждаме този проблем с моите съотборници, защото няма какво да направим, за да го решим. Според мен федерациите трябва да взимат повече мерки срещу такива хора. Ръководствата на отборите трябва да мислят как да помогнат в разрешаването на проблема“, каза Назон относно расистките обиди към него.

Снимки: LAP.bg
7 снимки

„Конкуренцията е по-добра, защото това ме мотивира да играя по-добре. Аз съм от ЦСКА, за да играя и да бележа голове“.

„Не знам колко гола ще вкарам, ще давам максимума от себе си и ще ги броим накрая. Бих се радвал да стана голмайстор на шампионата.Запознат съм с историята на ЦСКА. Трябва да имам по-дълъг договор - за 3-4-5 години, за да се запиша в историята“, завърши Назон.