ЦСКА се раздели с двама играчи през лятото с очакването, че в касата ще влязат солидни суми от тях през зимата. Става въпрос за преотстъпването под наем на Едвин Джеси в американския Далас и на Божидар Чорбаджийски в румънския ФКСБ. 

Оказа се обаче, че сметките на "червените" не излязоха. И двамата отидоха в новите си клубове под наем за шест месеца с опция за закупуване след това. Но и двата им клуба не се възползваха от тях и ги върнаха скоропостижно на "Армията". 

Според информациите от САЩ, Джеси е отишъл отвъд Океана срещу дребна сума за преотстъпването и с клауза за откупуване в размер на 500 хил. долара. Но ганаецът се оказа твърда резерва, поигра няколко минути в началото на престоя си и още през октомври беше върнат в България. 

Колкото до Чорбаджийски, той беше пратен в Букурещ срещу 50 хил. евро до края на годината, а след това можеше да бъде закупен срещу още 450 хил. евро. Но и ФКСБ не се възползва от тази опция, като родният национал беше използван само в четири двубоя, а през другото време рядко попадаше дори и в групата. 

Това доведе до безкомпромисното, дори брутално обявяване на раздялата с него от страна на собственика Джиджи Бекали. Въпреки че бившият Стяуа има още пет мача до края на годината, Чорбаджийски ще бъде освободен по-рано да се върне в София. 

Така "червените" загубиха близо 2 млн. лв., които със сигурност са се надявали да влязат в касата им за зимна селекция. Не е ясно и какво ще е бъдещето на двамата футболисти, които не показаха качества да играят в САЩ и Румъния. Вероятно е през януари да им се търсят отново други отбори.