Треньорът на Арда Николай Киров бе доволен от показания характер от футболистите след равенството с ЦСКА 1:1 в Кърджали.

Антон Узунов
69 снимки

„Не започнахме добре двубоя и това е нормално и обяснимо, защото сме далеч от игровия ритъм, който искаме. Трябваше да мине време, за да се нагодим към съперника и терена. Второто полувреме се нормализираха нещата и с добра контаатака открихме резултата. Но след това ЦСКА ни изравни и можеше да стигнат до победата, защото имаха добри възможности в края на мача“, заяви Киров.

„Имаме физическия проблем и няма как да го разрешим в този сгъстен цикъл. Ще е трудно до паузата през ноември. Тогава дано да намерим пролука, за да работим за физическата подготовка на играчите. Загубихме игрови ритъм и физически запас през тази карантина. Старанието на футболистите води до взимането на точки. Шампионатът е много изравнен и всеки един двубой ще е труден. Виждаме, че отборите са много близо като точки един до друг. При нас нещата се усложниха, но дано намерим морално-волеви сили. През първата част работихме трудно с топка в крака. Теренът се намокри и бяхме бавни. През второто полувреме се получиха добри контраатаки и повече използвахме Иван Коконов и Спас Делев. Оставяме двубоя в миналото и започваме да се готвим за трудния ни мач с Берое

„В миналото имаме много двубои с г-н Белчев. Не мисля, че има с какво да се изненадаме. Оставил е името си в историята на Арда и трябва да го поздравим. Най-важното е да възстановим състезателите и да запознаем играчите с Берое, за да изберем най-добрата единайсеторка за предстоящия мач“, каза Киров.