В мач от 28-и кръг на efbet Лига Славия и ЦСКА не успяха да си отбележат и завършиха при резултат 0:0. Първото полувреме не впечатли с почти нищо и двата отбора се прибраха при нулево равенство. Най-интересното през вторите 45 минути бе изпълнението на Ради Кирилов от задна ножица, което за съжаление на "белите" срещна гредата. 


Преди началото на срещата Галин Иванов получи специална награда за своя мач №200 с екипа на "белите". 

Славия ЦСКА

източник: Lap.bg



ЦСКА пое инициативата в двубоя още от първите минути и с лекота стигаше до наказателното поле на белите. Ударите на Тиаго и Али Соу обаче се оказаха неточни и не създадоха опасност за Стериакис. 

В следващите минути "червените" продължиха похода си към вратата на Славия, но без успех в завършващата фаза. 

Малко над четвърт час игра Петър Патев сякаш опита да центрира, но вместо това се получи коварен удар от далечно състояние, който бе напът да изненада Бусато, но стражът внимаваше и изби в корнер. 

В 35-ата минута се получи разбъркване пред вратата на Бусато, след което мрежата му все пак остана суха, тъй като ударът на Георги Йомов не влезе в очертанията на вратата на ЦСКА. 

Малко по-късно Али Соу се пребори успешно с Виячки и опита да подаде към Джеси, но опитът бе прекалено неуспешен и младият вратар на "белите" блокира паса. Това остана и последното интересно действие през първата част. 

Антон Узунов
46 снимки


След почти час игра двата отбора най-накрая станаха по-агресивни. Рубен Пинто профука най-чистата възможност за "червените" от началото на двубоя! Португалецът получи страхотно подаване от Белтраме и навлезе в наказателното поле, но ударът му бе изключително разочароващ. 

Славия отговори мигновенно с удар на Радослав Кирилов, но и неговият изстрел бе неточен и премина далеч от вратата на Бусато. 

В 62-ата минута Тиаго отправи страхотен изстрел от далечна дистанция, но Стериакис внимаваше и изби удара. 

15 минути по-късно Ради Кирилов блесна с изключително аткрактивно изпълнение от задна ножица, но топката се удари в гредата! 

Това бе и последната възможност в двубоя, който не предложи кой знае каква емоция на българския зрител и абсолютно резонно завърши 0:0. 


СТАРТОВИ СЪСТАВИ: 

Славия: Антониос Стергиакис, Петър Патев, Емил Виячки, Андреа Христов, Христо Попадийн, Георги Йомов, Галин Иванов (к), Янис Карабельов, Филип Кръстев, Радослав Кирилов, Цветелин Чунчуков

Треньор: Златомир Загорчич

ЦСКА: Густаво Бусато, Рубен Пинто, Петър Занев, Енрике Рафаел, Брадли Мазику, Иван Турицов, Тиаго Родригес, Едвин Джеси, Али Соу, Стефано Белтраме, Пламен Гълъбов

Треньор: Милош Крушчич