Въпреки че беше назначен за старши треньор на ЦСКА преди по-малко от седмица, Томислав Стипич вече се опитва да говори на български език. Първите думи на новия наставник на „червените“ по време на представянето му от ръководството бяха именно на нашия език.

Самият той разкри, че вече си е взел учител, за да може да научи българския по-бързо.

Здравейте, добре дошли на пресконференцията, много съм щастлив да бъда тук. Вече имам учител и уча български като уважение към вашата страна и този велик клуб. Здравейте на всички, които обичат ЦСКА“, заяви много уверено Томислав Стипич.

Аз съм хърватин и имам желание да говоря на хърватски, защото така ще ми бъде по-лесно. Ще мога да обяснявам много повече детайли и господин Борисов (преводачът на пресконференцията – бел. ред.) ще ми помогне, за да бъде по-лесна комуникацията с вас“, заяви треньорът на ЦСКА.

@gong_bg Томислав Стипич проговори на български на първия си брифинг в ЦСКА #cska #cskasofia #cskasofiafc #cskasofia❤️❤️❤️ #цска #цскасофия❤ #стипич ♬ original sound - Gong

Томислав Стипич беше обявен като треньор на ЦСКА преди шест дни, след като ръководството се раздели с временния наставник Стамен Белчев.