В утрешния мач с ЦСКА дебют на пейката на Пирин ще направи треньорският дует Радослав Митревски и Петър Михтарски. Двубоят от 18-ия кръг на efbet Лига на стадион „Христо Ботев“ е с начален час 16:45.
 
Митревски заяви, че очаква отборът да покаже огромно желание в последния домакински мач за 2021 година въпреки трудната ситуация.
 
“В предстоящия мач очаквам да видя така жадувания от всички нас “пирински дух”. Очаквам футболистите да влязат с желание за победа в този последен домакински двубой от календарната година. Вярвам, че въпреки трудностите стадионът ще бъде пълен и момчетата ще получат така нужната подкрепа. Уверен съм, че може да постигнем победа, това е нещо, което коментирахме с колегите още преди няколко дни. Имаме много добри футболисти и добър колектив, дразнителят в лицето на съперника е голям.
 
Знаете какви последици от морално и финансово естество имаше за нашия клуб така нареченият “расистки скандал”, който избухна по време на първата среща с ЦСКА-София. Освен това тогава загубихме и един от най-ценните ни футболисти – Станислав Манолев, заради наложеното му наказание.
 
За всеки отбор раздялата с треньор никога не е лесна. За съжаление във футбола, както и в живота има такива моменти. Уорън Фийни бе начело отбора, който спечели промоция в елита, така че заслужава уважение за това. Футболистите ни са изключителни професионалисти и съм сигурен, че ще успеят да се адаптират към новите условия на работа”, заяви Радослав Митревски пред официалния сайт на клуба.
 
Извън плановете на треньорския щаб за сблъсъка с ЦСКА остава наказаният защитник Стилян Николов. „Орлетата“ на предпоследната позиция в класирането с актив от 12 точки, докато гостите са втори с 32 точки.