Новият играч на ЦСКА - Мено Кох, анализра подробно трансфера си пред нидерландската медия Eindhovens Dagblad, пред която футболистът призна, че "червените" са проявявали интерес към него още през есента. 

"Казах "да" на амбициозен отбор, който иска отново да участва в евротурнирите следващия сезон. Ще бъде фантастично да участвам в мачове на такова ниво. Пристигнах тук достатъчно добре физически подготвен, за да заиграя веднага. След престоя си в НАК Бреда, където научих наистина много, успях да доразвия добре качествата си в Белгия в Юпен. Не беше лесно в Бреда - бях капитан в сезон, в който отборът изпадна. Тогава понесох доста удари, които ме направиха по-силен психически", призна Кох.

"В Юпен получих нов шанс да играя на най-високо ниво и се възползвах добре. Получих обаждане от ЦСКА още през есента, в последния ден от трансферния прозорец. Тогава благодарих за интереса, защото нямаше много време до края на деня. Не ми е в стила да променям живота си, бързайки и притиснат от времето. Но интересът на ЦСКА явно е бил траен. Скаутите на клуба са продължили да ме следят. Така се стигна до миналата седмица, когато бе отправена оферта за мен до Юпен. Е, не е мегатрансфер, но в него са замесени почти половин милион евро. Виждал съм доста неща във футбола. Естествено, има много по-големи сделки, но въпреки това - все още ми е странно, изненадах се, че струвам толкова много", допълни Кох.