На брифинга при анонсирането на проекта за нов стадион на ЦСКА адвокатът на клуба Станислав Трендафилов съобщи колко ще струва изгражаднето на ултрамодерната арена. Юристът призна, че проектът е заложен да коства между 80 и 90 милиона лева към днешна дата, но призна, че тази сума може да набъбне с оглед инфлационните процеси в световен план.

Трендафилов говори, че парите идват изцяло от собствениците на клуба и проектът няма общо с финансирането на спортната част в ЦСКА, като е отделно перо. Той също така каза, че ако тази сума не стигне, то е планирано допълнително финансиране.

„За да сключим договор с подобна компания, сме сигурни, че всичко е наред. Затова сме създали юридическите гаранции, за да не се обърка. Междувременно вървейки за този голям проект, трябва клубът да върви по същия начин и да не се отклонява от пътя си. Имаме партньор с огромен опит и богат бекграунд. Към момента инвестициите ще бъдат около 80-90 милиона лева. Те са осигурени от собствениците на клуба. Един такъв проект независимо колко сме го оценили, то винаги се появяват нови неща. Ако се получи такъв казус, сме осигурили външни инвеститори. Собствениците, а не ЦСКА като клуб, за да не може отборът да не е ощетен в даден етап. Осигурили сме и допълнително финансиране. Не можем да разчитаме, че всичко ще върви финансово както досега. Надяваме се държавата да е зад нас, както досега. Финансирането е отделен от клуба. Футболният клуб няма да бъде обременен с този проект.