Главният съдия - Владимир Вълков, който опорочи мача Етър - ЦСКА, е получил слаба оценка и ще бъде наказан. Това заяви днес шефът на реферите Костадин Стоичков. Най-голямата грешка на съдийската бригада е, че допусна "червените" да изравнят резултата от чиста засада.

"За съжаление, Владимир Вълков е получил слаба оценка и ще бъде наказан. Знаете, че съдия, който има по-ниска оценка от 7.4, по правилник трябва да бъде санкциониран. Все още не сме взели окончателно решение, но по всяка вероятност наказанието на Вълков ще бъде между 4 и 6 мача. Това гласи правилникът", заяви Стоичков.

"Ръката на защитника на ЦСКА е права в легнало положение. Когато топката идва към него той се опитва да я сгъне в лакътя и опитва да задържи топката. Този наказателен удар е правилен. Убеден съм, че до този момент не се оказва натиск нито към Съдийската комисия, нито към съдиите. Реферите обаче са хора и всеки изпитва някакво притеснение, като излезе на терена. Когато мачовете са с по-нисък заряд те минават нормално. Проблеми имаме там, където мачът е важен. Има съдийски грешки, но те са човешки", добави шефът на арбитрите.

"Станислав Тодоров на мача Арда - Левски не отсъди дузпа в полза на кърджалийския клуб. На мача Левски - Етър Станимир Тренчев отсъдия пряк свободен удар, който не съществува. Левски вкара и спечели мача. Понякога реферите грешат в една посока, понякога в друга. За каква тендиция говорят в Левски?", завърши Стоичков.