Изпълнителният директор на ЦСКА Стоян Орманджиев говори на прескоференция на клуба за бъдещите планове на тима, както и поднесе извиненията си на феновете за представянето през изминалия сезон. Важната фигура при "червените" говори и за структурата в клуба, като даде подробно описание как се случват нещата.

Снимки: Startphoto.bg
46 снимки

"Ще ви запознаем с промените и преструктурирането на клуба. Измина месец, случиха се доста динамични неща. Това на терена не прилягаше на ЦСКА като отбор. Сезонът беше тежък, изпълнен с промени в клуба. Както заявих, по-добре да има един ужасен край, отколкото ужасът да е безкраен. ЦСКА трябва да се върне там където му е място – на върха в България и стабилен в Европа, тъй като това са ценностите на отбора. Всички сме част от този отбор и знаем какво означава червеното знаме. Ще ви обясним и плановете за школата на ЦСКА. Нашите планове са дългосрочни, а и доста добре подплатени", започна той.

"Дължим извинение на цялата армейска общност заради това, което се случи в последните месеци. Не успяхме да победим преките конкуренти и нещата са логични – в най-важните мачове се огънахме. Класирането е правопропорционално на нашето представяне. Носим пълната отговорност. Критерият към клуба е много висок", продължи изпълнителният директор на ЦСКА.

"На върха на пирамидата са юридически и физически лица. Юридическото лице е „национален фонд за спорт, култура, изкуство и наука“ с учредител Данаил Илиев. Другият човек е Христо Стоичков като физическо лице. Това са акционерите в ЦСКА. С Данаил Илиев повече обсъждаме, но със Стоичков по-рядко, но напоително и отговорно", заяви Орманджиев.

"Следват управителен съвет – Ангел Борисов, Стоян Орманджиев и Филип Филипов. Те назначават изпълнителни директори – аз и Филип Филипов. Нашата отговорност е равна и споделена. По-скоро аз съм човекът, който отговаря за административната част, а Филип Филипов за спортно-техническата част. Нашата отговорност не се размива. Качествата на Филипов са много ценни за клуба. Като изпълнителни директори комуникираме с финансов, технически директор, маркетинг и пиар. Финансов директор е Петър Стоянов, а технически директор е Михаил Александров и се радвам, че мога да го представя. Маркетинг и пиар е много важен за всеки един клуб. Има хора, които са много отдадени и работят 24/7", добави той.

"Техническият директор е една сравнително нова позиция в нашия клуб. Това е организация на мачове и инфраструктура. Това е нещо като специалност за Михаил Александров. Дългосрочните планове за ДЮШ, тренировъчната база и стадиона включват това. Той се занимава с това отдавна. Екипировката ни ще е свързана с много интересна кампания за следващия сезон, няма да е просто една фланелка", коментира директорът.

"Имаме юристи и юридически отдел. Нужни са ни такива хора по всяко време. Международният ни отдел ще има един нов човек – дама ще е. Колкото е привлекателна, толкова ще и отговорна. Има треньор на първия и втория отбор, а след това следва скаутското звено – Иван Славов, който е на върха на пирамидата в това. Той работи изключително добре с развитите платформи. За нас ДЮШ е изключително важно като направление. Една-две години ще страдаме. Там разчитаме на Костадин Ангелов като директор. Администрацията е отговорно за ежедневните задачи в ДЮШ. Това е нашата програма", завърши Стоян Орманджиев.