Изпълнителният директор на ЦСКА - Стоян Орманджиев, говори за бъдещето на клуба, смяната на собствеността и реконструкцията на стадиона "Българска армия". Освен това той засегна и лятната селекция на "червените" и подновяването на договорите на мнозина играчи.

„Искам да поздравя всички цесекари с рождения ден на клуба, надявам се тепърва да обогатяваме тази история с трофеи и инфраструктура. Искам да поздравя и нашия треньор Стамен Белчев, който има рожден ден днес. Искам да се извиня на някои, ако през последните дни съм го обидил с нещо, социалните мрежи често са отдушник на емоциите“, сподели Орманджиев.

„Вижте сега ние сме наясно каква е ситуацията. Искам да успокоя цялата общност, че стадионът ще бъде построен. Наясно сме какви са административните пречки досега, имаме недоброжелател, знаете кой е. Имаме решение в наша полза, той се бави по неведоми за нас причини. Той е незаинтересована страна в случая, а заинтересовани сме ние и държавата в случая. Надяваме се, че съдът ще вземе нужните мерки и ние да си работим спокойно. Имайте предвид, че към момента са внесени 7 милиона и малко“, каза още той.

startphoto.bg
51 снимки

„Първото, което е много важно, искам да благодаря на семейство Ганчеви за това което са направили през последните години. Свършили са много голям обем от работата. Много от вас виждат върха на айсберга, но отдолу има много работа. Аз лично имах в началото на година една командировка с Дани Ганчев, с който повече работех на ежедневна база. Те безвъзмездно отстъпиха своите акции и този период стана плавно, защото ние сме от година и няколко месеца на клуба. Досега акциите бяха разделени 40 на 40 с участие на Христо Стоичков. Към днешна дата всички акции ще бъдат във "Национален Фонд за Спорт, Култура, Изкуство и Наука" и участието на Христо Стоичков се запазва“, допълни директорът.

„Ако може да го структурираме като модел на управление, ние с Филип Филипов ще сме изпълнителни директори, като той ще е отговорен за футболната част, а аз ще съм по към административната част. От гледна точка на селектирането на футболисти информацията ще бъде филтрирана и ще има от три страни одобрение. От една страна треньорът, от друга скаутите и ние с Филип Филипов. Тоест и трите страни да работят заедно, но крайната дума да е на треньора. ЦСКА трябва да има стил и разпознаваема постройка на игра и така ще е по-лесно за нас да селектираме футболисти“, заяви Стоян Орманджиев.

„Ние тепърва ще си говорим за инфраструктура, защото там нещата стават по-бавно. Това което имахме досега не беше достатъчно, това бе компромисен вариант. Влизаха едни коли, които не беше ясно дали могат да влизат. ЦСКА трябва да има школа, база с терени и общежитие, както и нормални условия за тези деца. Имаме идеята и имаме мястото. Няма да го споделя, защото има недоброжелатели. Следващите 2-3 години детско-юношеската школа ще страда. Ще трябва да се местим и децата да тренират на терени под наем, които са уредени. Ние до последно използвахме игрищата на „Българска армия“, но знаехме, че във всеки един момент могат да ни кажат да напуснат. Следващите две години ще бъдат по-трудни, но всичко това е с цел ЦСКА да има детско-юношеска школа. Потенциално има допълнителен терен и на „Панчарево“. Изгражда се ресторант и ще има подобрения по съблекалните, за да могат да се играят мачове, евентуално и Втора лига“

„Ще си има структура подредена, пълно доверие към треньора и тепърва ще говорим с хора, свързани с армейската общност и желание да работят, имаме достатъчно време до новия сезон да ви обявим кои ще са те като имена. Трябва да се знае, че тези събития със смяната на собствеността бяха доста изненадващи и спешни за нас самите. Нямаме време и сме притиснати, но от друга гледна точка ние сме наясно с процесите в клуба и когато имаме експертизата и контактите, както и нормални взаимоотношения с хората, каквито твърдя, че са с Филипов и Стамен Белчев, който е треньорът на ЦСКА и му имаме пълно доверие – нещата стават бързо. ЦСКА е притегателна сила за много футболисти, но е важно те да са добре подбрани. Имаме достатъчно време да изберем точните футболисти, прибързаните решения често водят до недобър резултат“, заяви той.

Стоян Орманджиев коментира и ситуацията с изтичащи договори на футболисти:

„Говорено е с всички футболисти с изтичащи договори и ще кажа имена, няма проблем - Бусато, Кох, Махмутович, Турицов и дори с Каранга и Асприля - с всички тях е проведен разговор за тяхното бъдеще и всеки е склонен да си помисли дали неговото бъдеще е свързано с ЦСКА. Ще преценим къде трябва да се допълни. Имаше футболисти, с които като говорихме за подновяване на договор им се насълзиха очите. Конкретен чужденец, на 33 години вратар.

Гледа се самата позиция на футболиста, искаме да имаме балансиран състав. Ако имаш петима централни защитници, а един нападател, трябва да се подходи по различен начин. Хубаво е, че се познаваме с играчите, не сме нови хора в клуба, те знаят, че сме коректни към тях. Важно е и те да осъзнават с каква нагласа те остават в ЦСКА. Цитирам Бусато, който ми каза, че изгаря да стане шампион с ЦСКА, но това трябва да се види и с действия“

„В момента офисът ни е в „Литекс Тауър“ и си търсим офис, който да ни е по-просторен. Факт е, че ние се разделяме със семейство Ганчеви в нормални отношения и стана бързо. Може би в следващите дни ще излезем с прессъобщение, към момента задълженията към НАП са нула, това може да се провери. Когато се прехвърлят акции между партньори първо се изчистват тези взаимоотношения", сподели Орманджиев по отношение на задълженията на клуба.

„Ние не сме някви глупаци да си бутнем стадиона и да не построим нов. Жалбоподателят не отива да си вземе решението, а се крие. Има много недоброжелатели, за мен са неясни подбудите на тези хора, които искат да ни стопират

Това е една от целите пред Стамен Белчев – да се интегрират младите футболисти в първия отбор. Бъдете сигурни, че младите футболистите под негово ръководство тренират със съвсем различен заряд, а не са отстрани като помощен персонал, както беше последната една година

Ние винаги търсим един човек, който да сочим с пръст. Ние с Филипов поемаме отговорността. Имаме пълно доверие от собствениците, но нямаме магическа пръчка

Относно спонсорите, всеки които иска да рекламира в ЦСКА, е добре дошъл. Склонни сме да преговаряме. В този ред на мисли ще открехна вратата, че работим и по наша led система, която ще подобри имиджа на отбора. От гледна точка на Мишо Александров, нито мога да потвърдя, нито мога да отрека. За никого не мога да кажа нещо официално, докато не е потвърдено. ЦСКА е отворен към всички работещи хора. Говоря за хора, които искат да помагат, говоря за легенди", сподели още изпълнителният директор.

Орманджиев отговори и на въпрос дали Стамен Белчев ще дава пресконференции преди мачовете на ЦСКА: "За нас като ръководство е окей да има пресконференции, но не можем да накараме човек насила"

"Тази година поскоро подготовката ще е в България. Имахме много кратка пауза миналата година, този път е по-голяма. Това беше голям казус с логистиката, имаше футболисти, които трябваше да поучат виза за Австрия. Ще се опитаме да си го направим по-лесно", завърши той относно лятната подготовка на тима.