Старши треньорът на ЦСКА – Саша Илич, получи отлични новини , след като един от ключовите футболисти на тима - Тобиас Хайнц, ще бъде готов за следващия двубой. „Червените“ посрещат ЦСКА 1948 в събота от 18:00 часа в последното си домакинство за кампанията.

24-годишният норвежец отпадна от групата на столичани непосредствено преди срещата с Локомотив Пловдив, спечелена с 1:0. След нея Илич обясни, че причина за отсъствието му е сериозен семеен проблем, който го е принудил да се прибере в родината си. Става дума за заболяване на негов близък роднина.

start-photo.bg
66 снимки

До часове обаче Хайнц трябва да се върне в България, като той ще се присъедини към утрешната тренировка на ЦСКА. Ако всичко е наред, норвежецът ще вземе участие в мача с ЦСКА 1948. Именно на стадион „Витоша“ в Бистрица Тобиас отбеляза и дебютното си попадение с червената фланелка, като донесе победата с 1:0 на 12 март.

Срещата с Локомотив Пловдив е първата, която Хайнц пропусна, откакто се присъедини към ЦСКА в началото на годината. Той вече има на сметката си 14 мача в първенството, в които вкара два гола – на ЦСКА 1948 и Лудогорец, като се е отчел и с две асистенции.