Наставникът на ЦСКА, Алан Пардю, сподели своята оценка за края на сезона ма "червените" след 0:0 срещу Черно море във финалия двубой. Той каза, че иска да забрави лошите моменти от четвъртък максимално най-бързо. 

„Експериментирахме с доста играчи и направихме доста промени. Никога не съм ръководил мач, в който да загубя цялата си защитна четворка. Много необичайно се случи, имаше доста контузии“.

„Разбираме, че трябва да сме на по-добро ниво, но някои от нещата, които се случиха срещу Ботев бяха недопустими. Искам да забравя тези неща. Няма конспиративни теории и такива играчи, които не дават всичко от себе си – независимо дали са бели, черни, жълти... Не бяхме достатъчно добри във финала. Поех ангажимент, но с оглед на много причина беше доста сложни. Няма да навлизам в детайли. Искам да благодаря на играчите и феновете“.

„Гледам феновете и мисля, че 95% от тях са страхотни. Този отбор трябва да е здрав, силен и да показва какво може на терена. Имахме много контузии, наказания и други. Вярвам, че съм достатъчно добър, за да съм мениджър на този тим. Трябва да се подобрим. Гриша Ганчев ще отговаря на въпроси през седмицата. Той иска най-доброто за клуба. Беше сложно след финала с Левски, но не искам да виждам нещо подобно, както в четвъртък.

„Коментирам с Дани Ганчев трансферните планове. През пролетта бяхме по-слаби не само от Лудогорец, но и от останалите. Трябва да сме сигурни, че през следващия сезон ще имаме всички условия, за да сме на ниво. Знаем като клуб, че трябва да се подобрим. Това е процес, който ще бъде финализиран по време на почивката“.

„Гради се нов стадион, което важна стъпка за нас. Не исках да идвам точно в този толкова тежък период, нямах очаквания да съм треньор на ЦСКА. Клубът ме грабна обаче. Седнах с Ганчеви и им казах, че съм готов да дам всичко от себе си. Ако бъда избран за треньор на ЦСКА догодина, то ще дам всичко от себе си“.

„Доколкото знам предишните треньори имаха последната дума за играчите. Стойчо знаеше кой ще идва, докато бях съветник. Аз ще нося отговорността за играчите и ще имам последната дума. Ще има напускащи, защото трябва да сме по-добри. Зависи от трансферния прозорец. Трябва да вземем поне 4-5 нови попълнения. Имаме страхотни играчи – Юрген и Чарлз, например, не съм ги виждал на терена, защото са контузени, откакто съм тук. Към момента не даваме достатъчно и казах на момчетата, че трябва да сме далеч по-добри догодина“, завърши Пардю.