Докато беше на терена, на бившия футболист Петър Витанов-Патрика най-много му вървеше срещу Левски. В родния елит има едва 9 гола, като пет от тях са във вратата на "сините". С "червения" екип има 4 попадения, веднъж се е разписвал и като играч на Славия. Пред  „Мач Телеграф“ той заяви, че очаква утре победа за ЦСКА, какно и че няма смисъл да се прави треньорска рокада при „червените“ дори и дербито да бъде загубено. 
 
„Очаквам ЦСКА да вземе трите точки. Предполагам, че и в двата отбора ще има припряни действия. Неприятно ще е, ако и този мач завърши 0:0. Обидно ще е за феновете и на двата отбора. За този мач няма никакви оправдания. Трябва да са мотивирани до краен предел. Зарядът трябва да е огромен. Не мисля, че Николай Костов и Нестор Ел Маестро са мотиватори. Не видях Левски да са мотивирани срещу Лудогорец, нито ЦСКА срещу Локо Пд.
 
Необходими са фигури, какъвто е Наско Сираков за Левски. Той може да повлияе на играчите положително. В ЦСКА мотиватори могат да бъдат Филип Филипов и Стоян Орманджиев. Те го умеят това. Тези ръководители могат да мотивират играчите си и да наблюдаваме стойностен футбол. Трябва двата тима да дадат всичко от себе си и да изнесат добра продукция за публиката“, заяви той.
 
Витанов коментира и поведението на Нестор Ел Маестро.
 
„Ако ЦСКА не вземе мача, според мен не бива да се сменя Нестор Ел Маестро. Няма смисъл да се правят рокади при положение, че има още малко мачове, около 10. Който и да дойде, няма да може да направи чудеса. По-добре да остане сегашният. Нормален човек би си тръгнал сам. Много се учудих, когато каза, че не спи и непрекъснато мисли за ЦСКА. Човек, който не спи, се преуморява и не е продуктивен.
 
Не ми направи добро впечатление като сподели, че му е под нивото да се занимава с феновете на тима. Тяхната класа този треньор не може да я достигне! Това е обида към феновете. Нека да достигне тяхната класа, защото те са номер 1! Това ми направи лошо впечатление, защото тези хора са на стадиона и подкрепят отбора. Колкото до смяната не мисля, че е необходима сега. А и не виждам кой ще дойде. Освен Стамен Белчев... Да, вероятно той може да мотивира играчите и да се опитат да спечелят Купата на България. ЦСКА има много контузени играчи и това също не е приятно. Тези хора, които са в ЦСКА и Левски като им се даде шанс, трябва да го оправдаят, за да покажат, че имат място в тези отбори", добави Петър Витанов.