Победата с 3:2 над Арда в заключителния кръг от редовния дял на първенството означаваше, че ЦСКА ще има тежко изпитание срещу Левски още при откриването на плейофите. Дербито е и последният двубой за тима преди гостуването на Ботев Пловдив в полуфинал-реванш за Купата на България следващата сряда, 1 май.

Големият заряд на мач номер 1 у нас няма да позволи на Стамен Белчев да прави никакви сметки за срещата под тепетата и със сигурност той ще хвърли всичко най-добро срещу “сините”. Това обаче означава, че наставникът ще рискува да не може да разполага с някой от футболистите си на “Колежа”.

Цели петима играчи на ЦСКА “висят” с жълти картони. Това са единственият чист нападател в отбора Фернандо Каранга, Енес Махмутович, Джонатан Линдсет, Емануел Шакич и Тибо Вион. Френският универсален футболист дори е застрашен да пропусне два мача, тък като има 8 жълти картона от началото на сезона. Евентуално официално предупреждение срещу Левски ще го извади и от гостуването на Лудогорец на 11-12 май.