Легендата на ЦСКА Петър Жеков разкритикува сериозно „червените“ след загубата от Левски. Според него вина за трагичното представяне на отбора носи и старши треньорът Саша Илич. 
 
„Нямам думи, нищо не видях от ЦСКА. Второто полувреме тръгнаха малко, но като цяло нищо не играха. Отборът има нужда от ляв и десен защитник, двама халфове и централен нападател. Слабичко играха“, заяви пред "Мач Телеграф" Петър Жеков.
 
Голмайстор №1 в историята на „червените“ разкритикува играта на тима в атака. 
 
ЦСКА не създава много голови положения по принцип през сезона. Нямаха никакво нападение в дербито. Централните защитници пък треньорът ги беше разменил – не знам защо, а бековете допуснаха толкова пробиви. Беше трагедия! Левски вкараха два хубави гола и минаха покрай нас като малка гара. В ЦСКА чужденците  имат доста дербита - беше им обяснено, а и самите те казаха, че знаят значението на това дерби, но накрая не се видя.
В Левски имаха повече българи и се хвърлиха като българи. А ние – един българин и той нищо не направи, но Турицов и друг път е бил колеблив. Не можеха да си подадат на 5-6 метра един пас и от там идваше проблемът – ЦСКА не владееше топката. Ако беше признат автоголът, „сините“ нямаше да спечелят, но маркираха засада“, каза още Жеков.
 
Той коментира и бойкота на организираните привърженици на ЦСКА, а след това риторично се усъмни, че е възможно отборът да „даде“ дербито на вечния съперник
 
„Естествено, че липсваха феновете в Сектор Г. Имаше група все пак, но беше празен. Едно е да виждаш и да знаеш, че има хора зад гърба ти, друго – като няма никой. Онези от Левски бяха напълнили всичко. Нашите привърженици правят грешка, че не идват на стадиона.
 
„Кой от нашите да продаде дербито – те са чужденци и са тук да си вземат парите. Гришата какво е виновен? Нали говоря с него и виждам как се ядосва“, добави той-
 
Според Вълшебния стрелец, наставникът Саша Илич прави грешка с постоянните ротации. 
 
„Треньорът веднъж не е излязъл с един състав, досега трябваше да има основна единайсеторка, а той само ги върти. И нито се нервира, нито нищо – вижте Станимир как стои прав, ядосва се и обяснява, а нашият взима една минерална вода и се разхожда. В ЦСКА чужд треньор не може да вирее – трябва българин. Да му дадат време на Илич, но догодина да го махат – и без това ЦСКА няма да може да стане втори, а ще се бори за 3-4-то място и за Купата. Кога ще бием Лудогорец – никога! Те имат три отбора равностойни, купени всичките играчи. Няма как ЦСКА да е първи. Но Илич трябваше да е избистрил отбора – те веднъж играят, веднъж не и в един момент не са сигурни във възможностите си“, отчете авторът на 175 гола в 212 мача за ЦСКА Петър Жеков.