Изпълнителният директор на ЦСКА Пламен Марков коментира в интервю в ефира на DIEMA SPORT в предаването "Домът на футбола" назначаването на Бруно Акрапович и Алън Пардю в клуба, както и какви са очакванията му за представянето на тима в първенството и Лига Европа. Засегната беше и темата - национален отбор.

"Нашият клуб винаги е имал за цел при старт на всеки един сезон титла и купа на България. Това са цели заложени от великата ни история, няма как всяка година да бъде отбора на върха, и в големите шампионати има отбори, които не печелят всяка година. ЦСКА не се отказва, макар да не е във водеща позиция в момента. Ще продължим развитието на отбора, с привличането на Пардю ще окаже необходимата помощ, с опита, който той има в английския футбол да допринесе за развитието на играчите и клуба", коментира той.

"Не мога да отговоря точно на този въпрос, треньорът определя състава, когато един клуб се развива и постига своите резултати, 3-5-2 е схема, която е избрал треньорът, трябва да видим какво ще е развитието на тима в тази схема. Надявам се, да е видял грешките в мача с Йънг Бойс, надяваме се да влезе бързо в нещата и да помогне на тима", добави Марков.

"На националния отбор не достига класа и опит, на българските футболисти им липсват необходимите качества, има цели етапи, които пречат, неща, които са пропуснати при деца и юноши. Когато България постигна най-големия си успех с Димитър Пенев, а и по мое време, голяма част от играчите играеха в Европа. В момента нямаме необходимите възможности, тъй като голяма част от играчите играят в България, а тези които играят в чужбина не са във водещите отбори в Европа. Ние сме спортна нация, имаме талантливи деца, но ние сме единствено сравними с големите страни само с нашите деца, по никакъв начин не можем да се конкурираме с водещите европейски клубове. Трябва да минат доста години, само си говорим, нашият клуб взема решение, директор на ДЮШ е Паоло Кардосо, той помага за развитието на нашата школа", каза още Марков.

"Има частични успехи в младежкия тим, това е похвално и добре, когато българските клубове започнат да създадат играчи в глобален план, когато юноши постигат резултати срещу връстниците си в Европа, когато българските тийнейджъри започнат да пробиват в мъжкия тим, чак тогава можем да вярваме и очакваме добро развитие на българския клубен футбол и националния отбор", добави изпълнителният директор на ЦСКА Пламен Марков.