Половин дузина футболисти на ЦСКА няма да останат с отбора за последния кръг от първенството – гостуването на Черно море в неделя от 20:30 часа. „Червените“ са непоклатими на второто място и оставащите срещи с Ботев (Пловдив) в четвъртък и „моряците“ са протоколни.

Поради тази причина няколко от чуждестранните играчи са получили позволение да се приберат в родните си страни още след двубоя с „канарчетата“, пише „Мач Телеграф“.

Това са бразилците Густаво Бусато, Жеферсон и Маурисио Гарсес, колумбиецът Браян Морено, както и Бисмарк Чарлс, който е контузен и ще се завърне при семейството си в Гана. Бусато все още не е подновил договора си с клуба и е много вероятно да си търси нов отбор. Пред напускане е и Жеферсон. От администрацията на ЦСКА вече са започнали да уреждат самолетните билети за състезателите. 

Докрай обаче ще остане Жорди Кайседо, който се бори за голмайсторския приз в efbet Лига с Пиерос Сотириу от Лудогорец, като двамата имат по 16 попадения дотук. Еквадорецът изпита болки в десния крак във финала за Купата, но стисна зъби и доигра срещата.