Ръководството на ЦСКА е поставило конкретна цел пред новия спортно-технически щаб и отбора, пише „Мач Телеграф“.

Шефовете искат да се възползват от катаклизмите в лагера на ЧФР Клуж и да победят румънския шампион в мача от предпоследния кръг в групите на Лига Европа.

По такъв начин ще бъдат постигнати два удара - ще се отмъсти за загубата на „Васил Левски“ на старта и ще се напълни касата на клуба. 

Известно е, че УЕФА дава за всяка победа в груповата фаза на Лига Европа по 570 000 евро.

Така само за 90 минути „червените“ могат да заработят 1 114 823 лева, което е равностойността на един приличен трансфер на роден футболист в чужбина.

При подобен развой „червените“ играчи ще бъдат зарадвани и с прилични премии, които ще бъдат още един стимул, за да „изплюят дробовете“ си на терена след два дни.

ЦСКА се намира във възход след назначаването на Бруно Акрапович, докато румънският шампион реди само загуби напоследък и няма да е никаква изненада, ако продължи с пораженията и срещу „червените“ в четвъртък вечер.

Очаква се Акрапович да заложи на сигурна игра в Клуж-Напока, но и да изисква агресивност от своите играчи, които ще пресират високо в половината на съперника.

Ясно е, че ЦСКА отпадна от турнира, което ще освободи футболистите от напрежение и те ще могат да се представят много по-добре, отколкото в първите срещи.

Дори равенство срещу ЧФР Клуж ще бъде добра новина, тъй като клубът ще спечели още 190 000 евро за точката (колкото заработи и на Олимпийския стадион в Рим), а в същото време и ще лиши съперника от възможността да се бори за второто място в групата, което дава възможност за продължаване във фазата на директните елиминации.

ЦСКА няма да има никакви проблеми за гостуването в Румъния. От контузиите едва ли ще се възстановят Пламен Гълъбов и Енрике Рафаел, но треньорският щаб може да избира сред всички други футболисти.

Акрапович не е голям привърженик на промените и може да се предвиди, че ще заложи на почти същия състав от успеха над ЦСКА 1948 през уикенда.

Смени могат да настъпят единствено, ако някой от титулярните футболисти на „червените“ даде положителен резултат на задължителния тест за СOVID-19 в Лига Европа.