Полузащитникът на ЦСКА - Тобиас Хайнц, спечели приза за футболист №1 на 28-ия кръг в efbet Лига. След награждаването норвежецът даде пресконференция, в която коментира и треньорската рокада в клуба. Както стана ясно Нестор Ел Маестро вече не е треньор на ЦСКА, а негов заместник ще е Стамен Белчев.

"Странно е как след солидната победа срещу Левски, загубихме от Пирин. Обяснявам си го с това, че когато играем силно срещу някой силен отбор, след това настъпва спад и губим от по-малък отбор. За съжаление се стигна до раздяла с треньора, при когото имахме и загуби, но постигнахме и някои много добри резултати. Съжалявам за раздялата с Нестор, но от днес започва ново начало за нас с новия треньор.", започна Хайнц.

"Не познавам добре Стамен Белчев, знам само, че беше треньор на втория отбор и че някои играчи са работили с него при предишния му престой. Ще видим какви ще бъдат изискванията му към нас, защото предстоят важни мачове и ще трябва да постигнем добри резултати. Ще ни трябва време да свикнем треньора, но още на първата тренировка видях нова енергия в отбора. Когато идва нов треньор, той носи нова енергия и смятам, че и сега ще се случи така", добави норвежецът.

Играчът коментира и борбата за титлата с Лудогорец, въпреки че "орлите" вече имат сериозен аванс.

"Лудогорец се намира на доста точки пред нас, но ние не сме загубили желание за игра и ще се стремим да играем добре. Във футбола се печелят и губят точки, надявам се да спечелим повече точки от Лудогорец, като не се знае какво ще се случи в плейофите", каза Хайнц.

Полузащитникът сподели и очакванията си от полуфиналните двубои с Ботев Пловдив в Купата на България.

"Те имат силни футболисти и няма да ни бъде лесно. Има огромна разлика между това да играем вкъщи и на техен терен. Изпитваме уважение към съперника, но не прекалено много, защото ние сме ЦСКА и вярвам, че ще успеем да ги отстраним и да се класираме на финала.", завърши Хайнц