Дружеството ЦСКА - 1948, което е собственик на ЦСКА, продава футболния клуб за 800 000 лева. Решението за сделката е взето на заседание на Съвета на директорите, на което лично присъстват Гриша Ганчев, Юлиян Инджов и Искра Григорова.

Припомняме, че ЦСКА е собственик и на “Арена ЦСКА” - фирма, която притежава 50% от създаденото съвместно с държавата дружество “Спортни имоти Българска армия”. То от своя страна притежава стадион “Българска армия” и базата в Панчарево, пише Спортал.

Новият собственик на тима е фирмата “Спорт Инвестмънт”, която има срок до 31 декември 2023 година да плати въпросната сума за 252 354 броя акции, представляващи 100% от капитала на ЦСКА.

От своя страна “Спорт Инвестмънт” е собственост на “Фонд спорт” и “Литекс” АД. Двете компании държат по 50% от дружеството, което е с капитал 50 000 лева. Първата е притежание на фондация “Национален Фонд за Спорт, Култура, Изкуство и Наука” с председател Данаил Илиев, който е в бизнес отношения с настоящия основен спонсор на клуба. Именно този фонд и "Литекс" АД ще са официалните нови собственици на клуба.

Съветът на директорите на “Спорт Инвестмънт” е съставен от четирима човека - Николай Куманов, Никола Зиновиев, Стоян Орманджиев и Васил Каназирев.

Последните двама са номинирани за новия Съвет на директорите на ЦСКА - София, който ще бъде в състав Искри Григорова (председател), Васил Каназирев (зам. председател), Филип Филипов и Стоян Орманджиев. От стария СД отпада Фильо Филев.