Първи искри на напрежение са прехвърчали между ръководството на ЦСКА и новия треньор Саша Илич. Сръбският наставник се надявал на този етап от подготовката отборът да има повече нови попълнения, защото от една страна част от играчите той не одобрявал, а от друга  - контузиите не спират да събарят футболистите, пише „Блиц”.

Макар и да работи отскоро с Гриша Ганчев и Данаил Ганчев, Саша вече им  се противопоставил на едно от решенията. Двамата били категорични, че ще привлекат колумбиеца Асприля, с когото работеха заедно в Литекс преди години. Илич обаче държал да вземе друг футболист на същия пост – по-млад и по-перспективен. Тук, както се казва, е станало на неговото. Или е на път да стане, защото почти сигурно Асприля ще се размине с ЦСКА, а качествено крило също от Южна Америка ще го замени.

Не така обаче стоели нещата с другите трансфери. Илич се надявал на още един разиграващ халф, на още един опорен полузащитник. Такива все още липсват. Саша държал и на нападател в случая, че Кайседо бъде продаден, и се учудвал от своеволията на еквадореца. Илич имал вариант за атаката, но Ганчеви категорично отсекли да не мисли за този пост.

Отделно новото попълнение в лявата зона на отбраната Брадли де Нойер късно се присъединил към подготовката. Факт, който също ядосал легендата на Партизан.