Бившият играч и треньор на ЦСКА Милен Радуканов призна, че не е изненадан от оттеглянето на Гриша и Данаил Ганчеви от клуба. Той е обнадежден, че с идването на новите собственици ситуацията ще се подобри и посочи как това да стане.

„Надявам се след идването на новата власт да станем свидетели на едно добро начало за клуба. С оглед на това, което се случва, честно казано не бях особено изненадан, че Ганчеви си тръгват от ЦСКА.  Влязоха нови хора и фондация. От там идваха пари и явно нещата от доста време се подготвяха. Не съм изненадан, че са взели това решение“, сподели той пред „Мач Телеграф”.

„До края на сезона остават още няколко мача и ще видим дали ЦСКА ще успее да завърши на второто място. Най-важното в този момент е да се даде рестарт и да започне едно ново начало. Да се изгради стадионът и школата. Оттам нататък постепенно да се изгради и отбор, който след една или две години да е готов и да има стил. Така ще може да се бори с Лудогорец за титлата и за пробиви в европейските клубни турнири. За мен не трябва да се форсират нещата. Не бива да се очакват чудеса сега. По-важно е да има ясен план и да се структурира клубът. Трябва да има здрави основи. Тогава ще започне да се гради и нов отбор, защото половината играчи от тези, които са там нямат място в ЦСКА. Може много хора да ги заболи, но това е истината. Винаги съм бил искрен. Надявам се и вярвам, че с новите собственици ще се получат нещата. Дано с правилни решения и съвети да се изгради тази основа на която да стъпят. Сега не е най-важна битката с Лудогорец. Ясно е, че всички искаме ЦСКА да е шампион всяка година, но трябва да се случат някои неща преди това. Обнадежден съм, че новите хора в клуба ще направят всичко това и отбора ще тръгне в правилната посока на развитие като един истински европейски клуб. Феновете го заслужават!“, добави Радуканов.

Той говори и за предстоящото дерби между Лудогорец и ЦСКА.

„Според мен на ЦСКА ще им е доста трудно да спечелят в Разград. Виждаме състоянието на двата отбора. „Червените“ имаха един проблясък в мача срещу Левски, но се вижда, че като цяло в последните две години отбора играе трудно. Няма изграден облик. Така беше и през миналия сезон, а и през този. Не се видя развитие и се стигна до това положение, което е в този момент. Налага се сега Стамен Белчев да се опита да поправи нещо до края на сезона. Щом тези играчи са в отбора на ЦСКА би трябвало да имат качества. Гледат ги, селектират ги и би трябвало да са на ниво. Дали проблемът е в играчите или някъде другаде не мога да кажа. Не съм в кухнята. Не видях развитие на отбора през последните две години“, смята Радуканов.

„Не мога да кажа дали Стамен Белчев трябва да бъде оставен начело на ЦСКА и след края на сезона. Има си хора, които решават тези неща. Ще има ново ръководство и хора, които да преценят. Предполагам, че те ще вземат точните решения. Най-вероятно като стане ясно каква е визията на новите хора в клуба ще стане ясно кой ще е начело на тима“, завърши той.