Френският Дижон не е единственият западноевропейски клуб, който иска да привлече голмайстора на ЦСКА - Али Соу. Изданието "Екип" разкрива, че от гамбийския нападател се интересува и испанския Алмерия.

Авторитетното издание споменава и сумата, срещу която "червените" биха се разделили със звездата си, а тя е повече от сериозна - 5 млн. евро.

Дижон започна сезона в Лига 1 по кошмарен начин. Тимът записа 4 последователни загуби и вкара само 1 гол. Това принуждава ръководството да търси попълнения в предни позиции и една от опциите е Али Соу. Не е ясно обаче дали французите ще могат да извадят исканите от ЦСКА пари.

Алмерия със сигурност има възможност да си позволи африканеца, защото неотдавна продаде Дарвин Нунес на Бенфика за 24 млн. евро. Отборът обаче не успя да спечели промоция за Ла Лига, губейки финалния плеойф срещу Гранада.

Али Соу се намира в отлична форма от началото на сезона. Въпреки че често прави пропуски от чисти позиции, нападателят бележи редовно. Той се разписа във всеки от мачовете на ЦСКА в Лига Европа до момента, а освен това има и две попадения в първенството.