Даниел Димов, който е член на Управителния съвет на "Сердика спортни имоти" коментира предстоящия строеж на новия стадион на ЦСКА, след като започна събарянето на стадион "Българска армия", за да започне построяването на новото съоражение.

startphoto.bg
100 снимки

"До два месеца ще сме готови. В момента сме в процедура. Като има избран строител, ще го обявим. Ясно е кога ще се строи, имаме готов проект да работим по него. Това не е лесна процедура. Такъв стадион не е строен поне в последните 40 години. Трябва да изберем най-добрата оферта", започна Димов

"Няма вариант стадионът да не бъде построен. Всичко е в ход. Похарчили сме една маса пари. Процесът е необратим. Имаме всеки ден събрания и оперативки. Това е просто един дълъг процес с много елементи, обсъждат се всякакви детайли. Монтажът беше обявен, сумата е малко над един милион лева – евтино е. При нас нещата се случват бързо и евтино. Обсъждат се детайли, само това може да се промени", продължи той.

"Някои път има тропане по масата, има спорове, но важното е, че нещата се случват. Проектът е много мащабен, има много страни намесени. Важното е, че стигаме до едно мнение и решение. Капацитетът е една болезнена тема. Знаете, че стадионът е в паркова среда. Няма как да стане 40 000. На всички ни се иска да е голям, трябва да се мисли и за поддръжка. По-лесно е да се построи, отколкото да има качествена поддръжка", добави членът на УС на "Сердика спортни имоти"

"Ще има между 16 и 18 хиляди. Трябва да мислите не само като за стадион за този проект, тъй като ще стане едно място, което ще има възможност да събира и други събития. Дава и други възможности, които спортно съоражение в България до момента няма", завърши Даниел Димов.