Стамен Белчев за трети път в своята треньорска кариера влиза в ролята на пожарникар в ЦСКА. Този път той подписа до края на сезона, като става заместник на много дълго изтърпения Нестор Ел Маестро. Този път обаче в договора на 54-годишния специалист има клауза, според която той ще стане постоянен треньор. За целта „червените“ трябва да вземат Купата на България, пише „Мач Телеграф“.
 
Случи ли се това, Стамен Белчев и неговият асистент Анатоли Нанков, ще водят ЦСКА и през следващия сезон, тъй като контрактът им се увеличава автоматично за една година. При неуспех на 15 май, когато е финалът за Купата на България, Стамен ще се върне в дублиращия тим.
 
Първият тест на Белчев ще бъде именно за Купата на България. В сряда ЦСКА приема от 19 часа на стадион „Васил Левски“ Ботев Пловдив в първи полуфинал за Купата на България. Реваншът е на 1 май. В другия полуфинал един срещу излизат Лудогорец и Хебър на Любо Пенев. Първата среща е в Разград на 24 април, а реваншът е в Пазарджик.

Любопитно е, че помощникът на Стамен Белчев – Анатоли Нанков, е трябвало днес да подпише с Беласица и занапред да води „комитите“ в битката за оставане във Втора лига. Той обаче е получил предложението от ЦСКА и без замисляне е предпочел да започне работа в любимия си отбор. Той има точно 200 мача с червения екип. През януари 2007 г. става помощник на Пламен Марков, а след това остава и в този на Стойчо Младенов, с който печели шампионската титла на България през 2007/08. Работи с Екзекутора на Ливърпул в Саудитска Арабия и Египет, след което се завръща на „Армията“ на 5 март 2012 г., когато отново е асистент на Стойчо.

На 4 януари 2013 г. напускат ЦСКА, за да се завърнат отново на 11 юли 2013 г.. На 20 март 2015 е назначен за временен старши треньор след напускането на Младенов и води ЦСКА в един мач, след което и той подава оставка на 23 март 2015. Следват нови престои в чужбина – в Египет и Казахстан, преди на 26 юли 2021 г. Нанков отново да бъде назначен за помощник-треньор на ЦСКА в екипа на Стойчо Младенов. Заедно с него напуска на 13 април 2022. За последно води втородивизионния Струмска слава. Стамен Белчев ще бъде третият треньор, на който Анатоли Нанков ще бъде асистент в ЦСКА след Пламен Марков и Стойчо Младенов.
 
Стамен Белчев започва своя трети период начело на ЦСКА. Той е седмият треньор в историята на клуба, който е поне трикратно назначаван на поста. Преди него толкова или повече шансове са получавали Манол Манолов-Симолията, Аспарух Никодимов, Димитър Пенев, Стойчо Младенов, Любослав Пенев и Александър Станков. Справка в статистиката показва, че третият опит на всеки от тях като цяло е неуспешен. А при някои от споменатите специалисти – най-неуспешният в клуба.
 
Единственият треньор на ЦСКА, който има трофей, е Манол Манолов. Симолията е назначен най-напред в един от мрачните периоди в историята на клуба – 1964-а година. Тогава отборът е закъсал и финишира 11-и, а Симолията не успява веднага да вдигне тима, като остава до есента на същата година. Вторият му период – между 1969-а и 1973-а е най-успешният с 3 титли, 2 национални купи и елиминиране на Аякс в Европа. През септември 1974-а започва третия му период, в който отново става шампион. В четвъртия единственият трофей му е Купата на България през 1985-а, а след скандалния финал с Левски правата му са спрени.
 
От имащите три мандата в ЦСКА – Стойчо Младенов, Димитър Пенев и Паро Никодимов печелят трофеи в първите си 2 периода в клуба, Любо Пенев – само в четвъртия, а Сашо Станков в нито един от трите.