Треньорът на ЦСКА Саша Илич коментира равенството на неговия отбор срещу Лудогорец в мач от Шампионската група на efbet Лига. Наставникът остана доволен от характера и играта на своя отбор, но разкритикува главния съдия за негови отсъждания.

"Изключително доволен съм от начина, по който моят отбор игра. Бяхме много агресивни и смятам, че бяхме по-добрият тим на терена. Завършихме наравно, до края ни остават три много тежки мача, ще дадем всичко от себе си да ги спечелим. Аз съм емоционален човек и така водя мачовете. Не са ми ясни някои неща, например как в първите 20 минути получихме три жълти картона в такъв спокоен двубой", започна Илич.

"Винаги се опитвам да гледам реално и да, имаше ситуация, която ВАР трябваше да прегледа за дузпа за Лудогорец, но и за две дузпи в наша полза. Смятам, че ВАР трябва да се отнася по-отговорно към тези ситуации. Отборът на Лудогорец е много добър отбор, с качествен треньор, който обича да владеят топката. Единственият начин, по който можем да се противопоставим, е да бъдем агресивни", продължи наставникът.

"Тези три жълти картона за нас, които според мен не бяха заслужени, ни лимитираха. Да не говорим повече за съдията, вече е свършило. Доволен съм от това как изиграхме и трите си мача срещу Лудогорец. Факт е, че взехме само една точка от тези двубои, но това е единственият начин, по който можем да се доближим до тях – с тази игра", добави специалистът.

"Дюкенс Назон има проблем с коляното и решихме, че той трябва да влезе в един определен момент, в който може да донесе нужната енергия. Вкарахме и два много красиви гола. Второто попадение ни бе плод на страхотната агресия, която демонстрирахме. С изключение на резултата, който не мога да променя, съм доволен от всичко останало", каза треньорът на ЦСКА.

"Мисля, че в такива мачове са нужни играчи с опит. Във футбола голове обикновено се вкарват от грешки. При първото попадение Десподов се възползва от скоростта си, а Игор Тиаго при втория гол от ръста си. Със сигурност сме в битката за титлата. Имаме три мача, ще се борим във всеки един от нас, няма да е лесно, но ще опитаме", завърша Саша Илич.