Старши треньорът на ЦСКА – Саша Илич, може да смени формацията на тима през пролетта. В момента сърбинът налага системата 3-5-2, като с нея „червените“ записаха много силни мачове през есенния дял от шампионата и се намират в серия от 5 последователни победи при гостувания с тази тактическа постройка, което им позволи да се изкачат на върха в класирането.

Илич обаче е категоричен, че иска тимът му да има доста по-офанзивен облик и да използва по-често фланговете. Сърбинът иска по време на зимната подготовка да успее да предаде идеите си на наличните футболисти, а се очаква на „Българска армията“ да пристигнат и поне трима нови играчи.

start-photo.bg
75 снимки

Всеки от тях ще бъде избран така, че да пасва на философията на наставника. По този начин „червените“ ще разполагат със значително по-висок потенциал спрямо настоящия и Илич ще получи възможност да залага на по-офанзивни формации.

Очаква се той да започне с тази ротация още за гостуването на третодивизионния Гигант Съединение в турнира за SESAME Купа на България след малко повече от седмица.