Златомир Загорчич се разминава засега с ЦСКА. Сръбският треньор с български паспорт наистина е имал разговори с ръководството на клуба и е получил покана да поеме овакантения пост от Стамен Белчев. Заги дори е изразил съгласието си, но фенове на ЦСКА са се намесили и са поискали назначението му да бъде преразгледано. Опасенията на привържениците били на първо място, че Загорчич е свързан с Литекс и още една обвързаност между двата клуба вече идва твърде много за Сектор "Г".

Освен това част от твърдото ядро от агитката съвсем не е сигурно, че той ще се справи начело на отбора. Някои от феновете са на мнение, че бившият национал на България е идеален за отбори с по-малки амбиции, където може да работи спокойно, но трудно ще се справи с напрежението на "Българска армия", където победите понякога са повече от задължителни.

Не е отпаднала обаче окончателно възможността Златомир Загорчич все пак да стане треньор на "червените". Много вероятно е още след гостуването на Рома в Лига Европа да има нови разговори между двете страни. Това ще стане при положение, че клубът и феновете не стигнат до компромис за някой кандидат или не се появи в този момент от сезона подходяща кандидатура от чужбина.

Заги беше 3 години и половина начело на Славия, като в този период спечели Купата на България, завърши на трето място в първенството и води два пъти "белите" в Лига Европа./Мач телеграф