Спарта Ротердам е клубът, който иска да привлече капитана на ЦСКА Юрген Матай. От няколко дни се твърди, че в офисите на „Българска армия“ е пристигнала оферта за 29-годишния стълб в защитата на „червените“, пише “Мач Телеграф”. Нидерландецът дойде в ЦСКА именно от Спарта. В момента той е в Ротердам, където е до своята съпруга, която го дари с първо дете преди няколко дни. Заради щастливото събитие, както и заради лека травма, Матай не игра в последните срещи на ЦСКА и бе заменен от Енес Махмутович.

Спарта Ротердам прави много силен сезон и към днешна дата заема 6-ото място в класирането на Ередивизие и е в местата, даващи право на участие в плейоф за Лигата на конференциите. Основният коз на втория по сила отбор от Ротердам за привличането на Матай е това, че футболистът на “червените” може да поиска да се върне в родината си, за да бъде близо до своето семейство. Освен това той ще играе в далеч по-силно първенство, а и Спарта се бори за сериозни цели, а не както в исторически план – основно за оцеляването си в Ередивизие.

Това, че въпросният клуб иска да си връща Матай, обаче не значи, че той ще напусне ЦСКA. Футболистът има действащ договор до лятото с „червените“ и в касата на клуба трябва да влезе хубава сума, за да си тръгне той от България още сега.